1

Onderwerp: botercreme-extra korrelig

Hallo mensen,

Ik ben bezig om botercreme-extra te maken (rood) om mijn taart te bekleden. Maar de boter mengt niet goed met de banketbakkersroom. Hierdoor ziet de creme er korrelig uit. Ook pakt de rode kleurstof niet goed op de korrels boter die in de creme zitten. Ik heb wel de boter zacht geroerd aan het begin. Wat kan ik nu doen? Alvast dank!

Re: botercreme-extra korrelig

ik vermoed dat het is gaan schiften. Dit komt dan waarschijnlijk doordat je ene ingredient kouder is dan de andere. Goed blijven doormixen zou de oplossing moeten zijn.

Rode botercreme krijg je bijna niet voor elkaar zonder dat de smaak wordt aangetast... welk merk gebruik je?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: botercreme-extra korrelig

Dat zou kunnen, de boter was inderdaad kouder dan de banketbakkersroom. Ik heb de taart nu maar korrelig geserveerd, en hij was goed te eten, dat wel. Het was een Elmo, en de korreligheid had wel wat weg van de harigheid van Elmo. Maar in het vervolg een goed punt om op te letten, gelijke temperatuur. Dank voor je reactie, ik snapte er niks van.

Groetjes, Marjan