1

Onderwerp: aantal vraagjes van 'n beginneling...

Goedemorgen,
ik heb 'n aantal vraagjes, heb met de zoekfunctie 't een
en ander al gevonden, maar nog niet alles...

wil voor de verjaardag van mijn broertje a.s. zaterdag 'n stapeltaart maken, nog nooit gedaan, 't is pas de tweede keer dat ik 'n taart maak maar: (sorry 't zijn er denk ik heel veel) :o

- hoelang vantevoren moet ik beginnen met 't maken van de taart?
- moet ik tussen de lagen in 'n midden chocosticks prikken voor     
  stevigheid?
- wil de taart vullen met mono kwark en jam of iets dergelijks  :o
  of bc/witte chocolade, maar ik heb niet veel plaats in de koeling??
- fondant kun je met 'n klein beetje water "plakken"  :o  op de
  zijkanten van de taart, werkt dit met marsepein hetzelfde?
- bekleed ik alle lagen per deel volledig met marsepein of fondant?

- je kan marsepein of fondant luchtdicht bewaren, maar kan dit
  ook  met restjes die je al uitgerold hebt en dus ook met
  poedersuiker gemengd hebt??

en als laatste:
- heb 'n kleine oven waar maar 1 bakblik per keer in kan. Als ik beslag maak, kan ik deze dan bewaren totdat de eerste uit de oven is, zoja hoe??

Sorry voor de vele vragen  :o  maar hoop dat jullie me 'n beetje kunnen helpen.

Nog 1 vraagje dan, iemand tips waar ik 'n goede workshop kan volgen in de buurt van eindhoven, tilburg...

ALVAST BEDANKT!!!!!!!!

2

Re: aantal vraagjes van 'n beginneling...

Cheri schreef:

Goedemorgen,
ik heb 'n aantal vraagjes, heb met de zoekfunctie 't een
en ander al gevonden, maar nog niet alles...

wil voor de verjaardag van mijn broertje a.s. zaterdag 'n stapeltaart maken, nog nooit gedaan, 't is pas de tweede keer dat ik 'n taart maak maar: (sorry 't zijn er denk ik heel veel) :o

- hoelang vantevoren moet ik beginnen met 't maken van de taart?
donderdagavond bakken en vrijdag vullen, smeren en bekleden dan kun je hem zaterdag geven!
- moet ik tussen de lagen in 'n midden chocosticks prikken voor     
  stevigheid?
Het beste zijn natuurlijk dowels maar als je maar een klein taartje bovenop hebt dan kunnen chocosticks ook.
- wil de taart vullen met mono kwark en jam of iets dergelijks  :o
  of bc/witte chocolade, maar ik heb niet veel plaats in de koeling??
Ik zou dan zelf niet voor mona kwark kiezen want die moet in de koeling!
- fondant kun je met 'n klein beetje water "plakken"  :o  op de
  zijkanten van de taart, werkt dit met marsepein hetzelfde?
Ja marsepein kun je ook lijmen met water :Y
- bekleed ik alle lagen per deel volledig met marsepein of fondant?
Per taart de hele taart bekleden. Anders ontbreekt er op de onderste taart een heel stuk marsepein/fondant als je de taart gaat aansnijden
- je kan marsepein of fondant luchtdicht bewaren, maar kan dit
  ook  met restjes die je al uitgerold hebt en dus ook met
  poedersuiker gemengd hebt??
Kun je gewoon bewaren, als je het maar steeds terug in een plastic zakje doet en luchtdicht bewaard

en als laatste:
- heb 'n kleine oven waar maar 1 bakblik per keer in kan. Als ik beslag maak, kan ik deze dan bewaren totdat de eerste uit de oven is, zoja hoe??
Ik doe het zelf wel, het beslag doe ik dan alvast in het andere bakblik

Sorry voor de vele vragen  :o  maar hoop dat jullie me 'n beetje kunnen helpen.

Nog 1 vraagje dan, iemand tips waar ik 'n goede workshop kan volgen in de buurt van eindhoven, tilburg...
Bij Petra! http://www.misspebble.nl/Workshops-van-Miss-Pebble.html

ALVAST BEDANKT!!!!!!!!

ik hoop dat je er wat aan hebt!

Liefs, Zanoni

3

Re: aantal vraagjes van 'n beginneling...

Zanoni,
Dank je wel voor de snelle reactie en je tijd natuurlijk  ;)
't waren nogal wat vragen...
Heb er zeker wat aan!