1

Onderwerp: Botercreme vraagje

Hallo,

De titel zegt het al, ik heb een bc vraagje.
Ik ben nog helemaal nieuw in dit wereldje dus misschien stel ik soms wat rare vraagjes.
Ik lees vaak dat als vulling bc gebruikt wordt..
Is dat niet zo verschrikkelijk zoet dat het glazuur spontaan van je tanden springt??
Of gebruiken jullie andere dan ik in mijn hoofd heb (in een boek dat ik heb, staat een recept met 50 gram boter, 125 gr poedersuiker)
Als ik dat maak is het echt ontzettend zoet!
Ik zag hier bij recepten andere bc-recepten staan.. Welke gebruiken jullie dan als vulling??

2

Re: Botercreme vraagje

ik gebruik de mix als vulling (uit mijn hoofd is dat bijv. 100 gr mix,100 gr suiker,200ml water en 250 gr boter.)

Afsmeren kun je doen met botercrème waar alleen suiker aan is toegevoegd, verhouding 1:1

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

3

Re: Botercreme vraagje

voor de vulling gebruik ik de bc mix van de taartendecoratie shop. (in geldermalsen, maar deleukstetaarten enzo hebben die ook) en voor het afwerken gebruik 250 gr roomboter en 250 gr poedersuiker.

groetjes Wendy

4

Re: Botercreme vraagje

ah, kijk, dat is dus iets heel anders dan ik dacht..
Ik ga es ff in de webshop neuzen :thumb:

5

Re: Botercreme vraagje

Voor de vulling zweer ik bij zelfgemaakt swiss meringue botercreme. Staat ook bij de recepten en er is een filmpje van op youtube. Die is lang niet zo boterig zoet als afsmeer botercreme.

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/