1

Onderwerp: help cc mislukken

ben al een aantal dagen bezig om cc-tjes te bakken maar als ik ze uit de oven haal zit er een luchtbel tussen het papiertje en de cc.
ze zakken ook na het bakken behoorlijk in.
zoals een forumlid zo goed zei het lijkt wel een diabolo.

heb het volgende recept gebruikt:
Cupcakes (vanille)
•  210 gr zelfrijzende bloem
•  175 gr gewone bloem
•  227 gr ongezouten boter (zacht, kampertemperatuur)
•  400 gr suiker
•  4 grote eieren (kamertemperatuur)
•  240 ml volle melk
•  1tl vanille extract
•︀   een snufje zout (of gezouten boter gebruiken)
Bereiding: De oven voorverwarmen op 175°c. Voeg de twee soorten bloem samen. Klop de Boter romig en zacht, lang genoeg kloppen! De suiker geleidelijk toevoegen en ongeveer 3 minuten heel goed mixen. Ei per ei toevoegen en zeer goed kloppen na elk ei. Hierna voeg je de bloem toe afgewisseld met de melk, ook weer in 3 delen. Goed kloppen, maar niet overkloppen! Gedurende 20-25min bakken op 175°c.

en zelfs met nigella's nooit mislukkende cc-tjes heb ik het zelfde resultaat.

heb met verschillende papiertjes gebakken en zelfs in een gasoven en een elektrische oven.

wie heeft de oplossing, want ik weet het niet meer.

2

Re: help cc mislukken

ik zal je eerlijk zeggen dat ik altijd die van dr oetker neem... die zijn gewoon handig en nog lekker ook hahaha..

want bij mij mislukt het ook vaak als ik het zelf probeer (al hoewel ik toen baileys muffins had en die waren wel gelukt.. maar dat was dan ook het enige)

ik hoop dat je snel een antwoord op je vraag vind..want ik weet hoe rot het is!

www.lil-suz.blogspot.com voor meer over mijn creaties

3

Re: help cc mislukken

ben zo langzamerhand een beetje gefrustreerd aan het worden.

anders ook maar aan de dr oetker mix, liever niet maar je moet wat.

4 Laatst bewerkt door Zanoni (08-08-2010 14:14)

Re: help cc mislukken

250 gram bruinebaster of gewone suiker
250 gram eieren (ongeveer 5 eieren maat L)
250 gram zelfrijzendbakmeel
250 gram roomboter (kamertemp)
1 zakje vanillesuiker.

roomboter met suiker en vanillesuiker kloppen todat deze goed romig is.
Daarna 1 voor 1 de eieren toevoegen en steeds goed mixen
zelfrijzend bakmeel zeven en daarna toevoegen, weer goed mixen!

Daarna met dit mengsel de cc vullen voor 3/4 en dan in een voorverwarmde oven op 180 graden bakken voor zo'n 20 a 25 minuten. (na 20 minuten even controleren met een coctailprikker)
Ze CC worden niet heel donker van kleur maar smaken heerlijk! En ze zijn bij mij nog nooit mislukt!

Liefs, Zanoni

5

Re: help cc mislukken

dank je wel ga het morgen proberen, heb nu te weinig suiker.
wat is eigenlijk het verschil tussen bruine basterdsuiker en gewone suiker?

6

Re: help cc mislukken

vandaag het recept van zanoni met gewone suiker geprobeert, helaas weer lucht onderin ze waren dit keer niet ingezakt tijdens het afkoelen.

7

Re: help cc mislukken

Cuppycake<3 schreef:

dank je wel ga het morgen proberen, heb nu te weinig suiker.
wat is eigenlijk het verschil tussen bruine basterdsuiker en gewone suiker?

de smaak moet nog lekkerder zijn met bruine basterdsuiker heb ik me laten vertellen.

Liefs, Zanoni

8 Laatst bewerkt door Zanoni (09-08-2010 15:35)

Re: help cc mislukken

Waren ze verder wel lekker van smaak? (want dat is ook belangrijk toch?!)

Liefs, Zanoni

9

Re: help cc mislukken

Cuppycake<3 schreef:

vandaag het recept van zanoni met gewone suiker geprobeert, helaas weer lucht onderin ze waren dit keer niet ingezakt tijdens het afkoelen.

:think: Mag ik vragen hoe je de CC's vult? Want als je lucht onderin hebt kan dat (denk ik) alleen betekenen dat het beslag niet op de bodem komt.
De makkelijkste manier om CC's te vullen (vind ik) is om het beslag in een snoepzak te doen waarvan de punt is afgeknipt ( of in een echte spuitzak). Nu kun je nl zonder knoeien op de bodem van de CC beginnen met vullen.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. En als je toch al op deze manier je CC's vult dan hoop ik dat iemand anders nog tips heeft!

Liefs, Zanoni

10

Re: help cc mislukken

Zanoni schreef:
Cuppycake<3 schreef:

vandaag het recept van zanoni met gewone suiker geprobeert, helaas weer lucht onderin ze waren dit keer niet ingezakt tijdens het afkoelen.

:think: Mag ik vragen hoe je de CC's vult? Want als je lucht onderin hebt kan dat (denk ik) alleen betekenen dat het beslag niet op de bodem komt.
De makkelijkste manier om CC's te vullen (vind ik) is om het beslag in een snoepzak te doen waarvan de punt is afgeknipt ( of in een echte spuitzak). Nu kun je nl zonder knoeien op de bodem van de CC beginnen met vullen.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. En als je toch al op deze manier je CC's vult dan hoop ik dat iemand anders nog tips heeft!

ik vul de cc's met een snoepzak. :Y

11

Re: help cc mislukken

Cuppycake<3 schreef:

ik vul de cc's met een snoepzak. :Y

:s Dan weet ik het niet meer, sorry!

Liefs, Zanoni

12

Re: help cc mislukken

Zanoni schreef:
Cuppycake<3 schreef:

ik vul de cc's met een snoepzak. :Y

:s Dan weet ik het niet meer, sorry!

in iedergeval bedankt voor het meedenken. :thumb:
misschien iemand anders nog een tip?

13

Re: help cc mislukken

En zet je de cupjes in een cupcakejes blik?
Plaats je ze onder/boven/middenin?
Doe het eens op 160 graden. Misschien is je oven te heet en zet de lucht te snel uit. Ik bak ook mn cupjes op 160 hetelucht.
Druk je de cupjes goed aan in het blik?

Meer kan ik niet verzinnen.

Ikzelf werk niet meer met zelfrijzend bakmeel. Ik doe bloem en bakpoeder met een snufje zout volgens mijn eigen hoeveelheden.


hmmm  :think:

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

14

Re: help cc mislukken

ik gebruik de mix van taart en decoratie, maar daar wil ik vanaf. Ik weet niet of het helpt..maar ik heb volgens mij hier gelezen dat je je boter moet smelten en niet te lang moet mixen (te luchtig). Ik doe het altijd zo...en ik heb eigenlijk nooit problemen..

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

15 Laatst bewerkt door Cuppycake<3 (09-08-2010 22:10)

Re: help cc mislukken

mamakaat schreef:

En zet je de cupjes in een cupcakejes blik?
Plaats je ze onder/boven/middenin?
Doe het eens op 160 graden. Misschien is je oven te heet en zet de lucht te snel uit. Ik bak ook mn cupjes op 160 hetelucht.
Druk je de cupjes goed aan in het blik?

Meer kan ik niet verzinnen.

Ikzelf werk niet meer met zelfrijzend bakmeel. Ik doe bloem en bakpoeder met een snufje zout volgens mijn eigen hoeveelheden.


hmmm  :think:

ik doe de papiertjes in een bakblik.
het bakblik zet ik middenin de oven.
ik ga morgen de boter smelten en op 160 graden baken, kijken of dat helpt.

16

Re: help cc mislukken

Judy schreef:

ik gebruik de mix van taart en decoratie, maar daar wil ik vanaf. Ik weet niet of het helpt..maar ik heb volgens mij hier gelezen dat je je boter moet smelten en niet te lang moet mixen (te luchtig). Ik doe het altijd zo...en ik heb eigenlijk nooit problemen..

smelten van de boter heb ik nog niet geprobeerd, morgen weer een poging wagen.

17

Re: help cc mislukken

Boter smelten...heb ik nog nooit eerder gedaan bij cupcakes. Wel bij chocolademudcake.
Maar ben benieuwd...
"Mijn recept voor mijn oven"

12 cc

175 gr bloem( gewone bloem)
160 gr roomboter
3 el melk
3 eieren (160-175 gr ei)
175 gr kristalsuiker/witte basterdsuiker
flinke theelepel bakpoeder.
snufje zout, om eiwit los te maken en het zoet feller te maken
tl vanille extract

boter kloppen 3 min
bloem en bakpoeder zeven
Alles behalve vanille erbij

2/3 min kloppen

cc 3/4 vullen en oven in op 160 graden hetelucht voor 20 min.
Veren ze terug, dan zijn ze goed. Tussendoor niet de deur open doen.

Ik duim voor je :) Laat even weten en post een foto van de "mislukking" als het niet goed gaat. Wil wel eens zien hoe ze eruit zien.
(Maar vanaf nu gaan ze goed ;) )

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

18

Re: help cc mislukken

wel in de magnetron hè? Niet in de pan...au bain marie eigenlijk..

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

19

Re: help cc mislukken

Judy schreef:

wel in de magnetron hè? Niet in de pan...au bain marie eigenlijk..

dat begreep ik, dank je wel.