Onderwerp: help cc mislukken
ben al een aantal dagen bezig om cc-tjes te bakken maar als ik ze uit de oven haal zit er een luchtbel tussen het papiertje en de cc.
ze zakken ook na het bakken behoorlijk in.
zoals een forumlid zo goed zei het lijkt wel een diabolo.
heb het volgende recept gebruikt:
Cupcakes (vanille)
• 210 gr zelfrijzende bloem
• 175 gr gewone bloem
• 227 gr ongezouten boter (zacht, kampertemperatuur)
• 400 gr suiker
• 4 grote eieren (kamertemperatuur)
• 240 ml volle melk
• 1tl vanille extract
•︀ een snufje zout (of gezouten boter gebruiken)
Bereiding: De oven voorverwarmen op 175°c. Voeg de twee soorten bloem samen. Klop de Boter romig en zacht, lang genoeg kloppen! De suiker geleidelijk toevoegen en ongeveer 3 minuten heel goed mixen. Ei per ei toevoegen en zeer goed kloppen na elk ei. Hierna voeg je de bloem toe afgewisseld met de melk, ook weer in 3 delen. Goed kloppen, maar niet overkloppen! Gedurende 20-25min bakken op 175°c.
en zelfs met nigella's nooit mislukkende cc-tjes heb ik het zelfde resultaat.
heb met verschillende papiertjes gebakken en zelfs in een gasoven en een elektrische oven.
wie heeft de oplossing, want ik weet het niet meer.