1

Onderwerp: Vulling " lekt "?

Gister mijn eerste taartje opgegeten. Ik had hem gevuld met kersenvlaaivulling en banketbakkersroom. Alleen bij het proeven zag ik dat de vulling het biscuit nat had gemaakt.... Was niet echt lekker zo... Wat heb ik fout gedaan??

Re: Vulling " lekt "?

Heb je dijkjes gespoten?

3

Re: Vulling " lekt "?

Jep! Het was niet opzij nat,echt het biscuit, onder de vulling.

Re: Vulling " lekt "?

Ik heb van de week een workshop gevolgd en die taart werd ook gevuld met vlaaivulling.
Daar deden we onder de vlaaivulling ook een dun laagje botercreme...
Misschien dat dat het voorkomt?

5

Re: Vulling " lekt "?

Is toch juist wel lekker als het smeuig is...?
Maar een dun laagje botercreme maakt je biscuit inderdaad een beetje waterdicht!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

6

Re: Vulling " lekt "?

Tja, een vulling met veel vocht heeft dat. Idd een laagje botercreme eronder zorgt dat de vulling niet naar beneden lekt, maar de biscuit erboven zal ook vocht absorberen. Als het een beetje is, lijkt me dat alleen lekkerder worden (veel mensen tremperen immers) maar een erg natte taart lijkt met ook weer niet de bedoeling. In bankerbakkersroom en in vlaaivulling zit beiden veel vocht, dus die zou ik niet samen gebruiken...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

7

Re: Vulling " lekt "?

Een laagje botercreme dus. Bedankt voor de reacties dames!