PAVLOVA MET FRAMBOZEN
(nagerecht, 4 personen)
Benodigdheden: of koop een “pavlova magic mix”:
• 4 eiwitten
• 150 gram witte basterdsuiker
• 3 druppels vanille-essence
• (flesje à 24 ml, baukje)
• 1 theelepel witte-wijnazijn
• 1 theelepel maïzena
• 250 gram frambozen
• 125 ml slagroom
• 1 zakje vanillesuiker
• Bakpapier
Oven voorverwarmen op 150 graden. In vetvrije kom eiwit en mespunt zout met mixer kloppen tot massa pieken begint te vormen. Suiker lepel voor lepel erdoor kloppen tot eiwitschuim stevige pieken heeft gevormd. Vanille-essence, azijn en maizena erdoor spatelen.
Eiwitschuim in cirkel op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Bakplaat laag in oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken. Oven uitschakelen, maar ovendeur dicht laten. Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is.
Enkele frambozen met vork fijn prakken. Slagroom met gepureerde frambozen en vanillesuiker stijfkloppen. Schuimtaart uit oven nemen. Slagroom op schuimtaart scheppen en Pavlova met frambozen garneren.
Bereiden: ca. 15 minuten
Oventijd: ca 2 uur
Bevat per eenpersoonsportie: 295 kilo calorieën
4 gram eiwit – 11 gram vet – 44 gram koolhydraten
Misschien heb je hier wat aan ??? ls je het fruit gewoon weg laat heb je ook gewoon schuim...