1

Onderwerp: hellup, spoedvraagje botercreme...

wil mijn tweede taartje nu gaan afsmeren met botercreme, die ik gisteren gemaakt hebt en nu uit de koelkast haal. De boter is dus heel erg hard....is dit normaal? Denk het wel, maar hoe krijg ik de boter nu zo dat ik hem op de biscuit kan smeren??

Oja, en waar leggen jullie de cake/biscuit op als jullie hem gaan bekleden? Heb er nu een kartonnetje onder, maar als ik de marsepein erop ga doen moet die er dan onder vandaan?

Kwam er overigens ook nog eens achter dat de cake/biscuit niet helemaal gaar is aan de bovekant...

hoop op een snelle reactie...

2

Re: hellup, spoedvraagje botercreme...

Botercreme even op kamertemp laten komen..

Ik smeer af op een broodplank en zet hem later op het kartonnetje

als hij niet gaar is dan kun je hem overigens niet gebruiken hoor.. straks wordt je er ziek van..

Re: hellup, spoedvraagje botercreme...

Botercreme:
Gewoon even op kamer temp laten komen, is normaal!
Bekleden:
Heb een draaiplateau van de Xenos/ Ikea, heel handig.
Plat bord ofzo voldoet ook hoor...
En kun je het 'on-gare' deel eraf snijden?
Succes!

4

Re: hellup, spoedvraagje botercreme...

verwarmen en weer doorkloppen tot t weer zacht is
en hij kan gewoon op t kartonnetje blijven

en als ie niet helemaal gaar is kan je dat stuk eraf snijden of een nieuwe maken want een niet gare taart is niet lekker

5

Re: hellup, spoedvraagje botercreme...

Bedankt meiden!
Heb een stukje van de bovenkant (onderkant) er af gehaald, de korst is dus nu weg...
Botercreme zet ik evne in de magnetron en dan ga i kweer verder.
Lekker hè, zo'n beginneling :o  ;)