1

Onderwerp: Oatmeal raisin cookies

In Amerika zijn deze koekjes heel erg bekend en wij vinden ze heerlijk!!!
Ik heb het recept vertaald naar het Nederlands.

200 gr. boter
175 gr. bruine suiker
125 gr. gewone suiker
2 eieren
1 koffielepel vanille
225 gr bloem
1 koffielepel baking soda
1 koffielepel kaneel
snufje zout
300 gr. havermout
275 gr. rozijnen

Boter met suiker goed mixen, daarna alles

Mijn foto's zijn te zien op: http://www.dikketaart.mijnalbum.nl

2

Re: Oatmeal raisin cookies

Hoi Ilse,

Is een koffielepel net zo veel als een theelepel? En is vanille vanillesuiker of -essence?

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Oatmeal raisin cookies

ik heb een kleine dessertlepel gebruikt, ik denk twee theelepels. En voor de vanille heb ik de vloeibare vorm gbruikt.

Mijn foto's zijn te zien op: http://www.dikketaart.mijnalbum.nl

4

Re: Oatmeal raisin cookies

Help! Ik ben dol op deze cookies. Maar ik zie het recept maar voor de helft :s . Wie o wie kan mij helpen?

Make cake, Not war!

5

Re: Oatmeal raisin cookies

Ooooooooh ik maak ze ook vaker!
Ze zijn indd erg lekker  :9  :+

6

Re: Oatmeal raisin cookies

Tessa92 schreef:

Ooooooooh ik maak ze ook vaker!
Ze zijn indd erg lekker  :9  :+

En heb jij dan het complete recept voor mij? :Y

Make cake, Not war!

7

Re: Oatmeal raisin cookies

Vraagje, zijn dit koekjes die zacht blijven?? :s
Mijn oma maakte vroeger havermoutkoekjes die een beetje zacht bleven, denk aan kokosmakronen, en ik kan echt NERGENS zo'n recept vinden... :nooo
Mijn oma is er niet meer om het te vragen helaas...
Heb al verschillende recepten geprobeerd, maar tot zover niks wat er op lijkt, 90% bakt gewoon hard-droog op zeg maar...
En dat zachte-kleffe was nu net zoooooo lekkerrr!!! :9

Re: Oatmeal raisin cookies

luzo69 schreef:

Help! Ik ben dol op deze cookies. Maar ik zie het recept maar voor de helft :s . Wie o wie kan mij helpen?

In Amerika zijn deze koekjes heel erg bekend en wij vinden ze heerlijk!!!
Ik heb het recept vertaald naar het Nederlands.

200 gr. boter
175 gr. bruine suiker
125 gr. gewone suiker
2 eieren
1 koffielepel vanille
225 gr bloem
1 koffielepel baking soda
1 koffielepel kaneel
snufje zout
300 gr. havermout
275 gr. rozijnen

Boter met suiker goed mixen, daarna alles




zie je het zo wel??  :)

Ik zing mijn eigen wijsje!

9

Re: Oatmeal raisin cookies

Harlow schreef:

Vraagje, zijn dit koekjes die zacht blijven?? :s
Mijn oma maakte vroeger havermoutkoekjes die een beetje zacht bleven, denk aan kokosmakronen, en ik kan echt NERGENS zo'n recept vinden... :nooo
Mijn oma is er niet meer om het te vragen helaas...
Heb al verschillende recepten geprobeerd, maar tot zover niks wat er op lijkt, 90% bakt gewoon hard-droog op zeg maar...
En dat zachte-kleffe was nu net zoooooo lekkerrr!!! :9

Jaaah dat wil ik ook weten, blijven deze lekker klef? :9

Alvast bedankt,Bri

Make cake, Not war!

10

Re: Oatmeal raisin cookies

Oh en nu valt het begin van mijn bericht ook nog weg!

Ik zie dus na de ingredienten niks meer van het recept,dus niet hoe hoog de oven moet en hoe lang  :(

Grtjs Bri

Make cake, Not war!

11

Re: Oatmeal raisin cookies

luzo69 schreef:
Harlow schreef:

Vraagje, zijn dit koekjes die zacht blijven?? :s
Mijn oma maakte vroeger havermoutkoekjes die een beetje zacht bleven, denk aan kokosmakronen, en ik kan echt NERGENS zo'n recept vinden... :nooo
Mijn oma is er niet meer om het te vragen helaas...
Heb al verschillende recepten geprobeerd, maar tot zover niks wat er op lijkt, 90% bakt gewoon hard-droog op zeg maar...
En dat zachte-kleffe was nu net zoooooo lekkerrr!!! :9

Jaaah dat wil ik ook weten, blijven deze lekker klef? :9

Alvast bedankt,Bri

Jaaa ze blijven inderdaad een beetje zacht ! super lekker ;)
Dit recept heb ik niet geprobeerd maar ik bak ze op 160 graden hetelucht oven en dan ongeveer 12 - 15 minuten totdat de een beetje gekleurd zien!  :9

12

Re: Oatmeal raisin cookies

Dank je wel, dan ga ik gelijk je recept overnemen en uitproberen!!
Eens kijken of deze op die van mijn oma gaan lijken hihi!! :P
(ik hoop het hoor hihi)

13

Re: Oatmeal raisin cookies

Na vele harde oatmeal raison koekjes heb ik het nu gevonden hoor!
Deze blijven heerlijk klef en zacht.

60 gr bloem
1/3 theelepel bakpoeder
1/3 theelepel baking soda
snufje zout
100 gr gewelde rozijnen
50 gr havermout
20 gr geklutst ei
40 gr gesmolten boter

10 minuten in 180 graden oven.
Eet smakelijk!

Make cake, Not war!

14

Re: Oatmeal raisin cookies

Oh ik ben benieuwd hoor!!!
Ga ze zodra mn keuken staat (verbouwen) uitproberen!!!
Thankssss!!!