1

Onderwerp: Chocolade+slagroomtaart stijft niet op

Ik heb gister een taart gemaakt met bastogne koek als bodem, en slagroom+chocolade als vulling. Er stond bij de recept dat je hem min. 4 uur in de koelkast moest laten en het liefst de hele nacht, dus dat heb ik gedaan. Hoe langer je het in de koelkast zet hoe beter hij opstijft, ten minste dat dacht ik. Alleen keek ik vanochtend in de koelkast en hij was nog vloeibaar.. wat kan ik nog doen om hem in korte tijd nog te laten opstijven?

2

Re: Chocolade+slagroomtaart stijft niet op

Is het ook een mogelijkheid om de nog vloeibare vulling eruit te halen en snel wat gelatine blaadjes erdoor roeren? Hoelang zou het duren voordat die dan wel opstijft met de gelatine?

3

Re: Chocolade+slagroomtaart stijft niet op

Heb je gelatine in huis? Hiermee zou ik proberen de vulling te laten stijven.
Het wordt wel even een hele klierderboel natuurlijk. Vulling eruit en ongeveer wegen/meten hoeveel het is en daarna de hoeveelheid gelatine gebruiken zoals op de verpakking staat aangegeven.
Ik denk alleen dat hij wel een paar uurtjes nodig heeft om op te stijven. Hopelijk heb je hem vanmiddag nog niet nodig maar vanavond!

Heel veel succes!!! :Y

4

Re: Chocolade+slagroomtaart stijft niet op

haha Misslee je was me net voor met je antwoord!!

5 Laatst bewerkt door Misslee (01-08-2010 12:07)

Re: Chocolade+slagroomtaart stijft niet op

Ik zal het proberen te fixen met de gelatine  :9

6

Re: Chocolade+slagroomtaart stijft niet op

Helaas gaat het nog steeds niet opstijven, na 4 uur.
Misschien dan een dessert (choco+slagroom) van maken?
Het vloeibare eruit halen en in een bekertje gieten.. :9