1

Onderwerp: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

Wat vinden jullie lekkerder,marsepijn of fondant. En wat is het prettigst om mee te werken??

Smaken verschillen natuurlijk, dus ik ben wel een beetje benieuwd. Weet ik meteen wat voor starterspakket ik moet halen ;)

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

ik werk eigenlijk altijd met fondant omdat veel mensen geen marsepein lusten.
voor boetseren is dat ook wel het handigst omdat fondant uitdroogt en marsepein niet.
maar voor het bekleden is marsepein wel het makkelijkst denk ik...
het is namelijk minder zacht.

Ik zing mijn eigen wijsje!

3

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

Als je in de zoekfunctie marsepein AND *fondant AND verschil typt (het sterretje voor fondant zorgt ervoor dat je ook rolfondant vindt en de AND zorgt ervoor dat je alleen topics met beide woorden vindt, anders gaat de database sputteren met zoveel hits) en alleen 'Bekleden' selecteert, krijg je echt heel veel topics hierover :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

smaken verschillen. ik houd niet echt van marsepein maar fondant vind ik ook niet lekker. ik werk graag met marsepein maar fondant is fijner van structuur en hard wat uit dus strakker. puzzelen gaat weer makkelijker met marsepein. dus.........moeilijke keuze.... marsefond?

5

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

ik bekleed met marsepein en boetseer met fondant.
wel zie je duidelijk kleur verschil maar daar heb ik de air brush voor....

ik zou als ik jou was van ieder een kilo nemen en er gewoon twee taarten mee maken dan kan je het zelf onder vinden.

succes

meer foto's op me site www.taartschuur.nl en op www.facebook.com/detaartschuur bedankt voor het kijken.

6

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

Ik begon met fondant maar vind dat zelf niet zo lekker. Nu bestel ik vaak beide; soms mix ik het en soms gebruik ik m'pein om te bekleden en fondant om bijv. letters mee te maken of puzzelplaatjes. Dat droogt ook beter dan m.
Succes

"Het beste voor de mens is nog: eten en drinken en genieten van wat hij met veel zwoegen bereikt heeft..." (citaat uit de bijbel)

7

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

Ik vind marsepein heerlijk en fondant helemaal niet. Fondant werkt wel weer prettiger dan marsepein, dus tegenwoordig meng ik het en hou je de smaak van marsepein met de voordelen van het werken met fondant. Boetseren doe ik met volledig fondant omdat dat beter z'n vorm houdt.

8

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

Pfff lastig... Nog geen taart gemaakt en nu al van slag  :s  :D

Ik kom er trouwens met de zoekfunctie niet uit!  :mad:

9 Laatst bewerkt door Joos23 (01-08-2010 09:24)

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

Ik heb van alle soorten een kleine verpakking gekocht en een proeverij gemaakt :)
Gewone fondant, vanille fondant, marsepein, marsefond etc. en ik heb op basis daarvan voor fondant gekozen. Dat vind ik het lekkerst en prettig werken. Met de "afgekeurde" restanten heb ik trouwens een dummy bekleed, kom je er mooi vanaf  :lol:

Groetjes, José

10

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

Ik werk ook altijd met fondant. Omdat ik zelf niet van marsepein hou, maar heel veel mensen ook liever fondant hebben.

Ik gebruik altijd de fondant van pettinice. Werkt prima!

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

Ik werk altijd met een combinatie van fondant en marsepein. Ik vind het heerlijk werken. Laatst alleen een taart met marsepein bekleed en dat was voor mij echt een ramp, een taart met alleen fondant bekleden was daarentegen geen probleem.

12

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

Ik lees hier dat meerdere mensen fondant en marsepein mengen... Doen jullie dat 1 op 1?? Dus echt de helft marsepein en de helft fondant?? Of is een andere verhouding beter???

Groetjes, Astrid

13

Re: Marsepijn of fondant. Wat is het lekkerst, makkelijkst mee te werken?

Aster75 schreef:

Ik lees hier dat meerdere mensen fondant en marsepein mengen... Doen jullie dat 1 op 1?? Dus echt de helft marsepein en de helft fondant?? Of is een andere verhouding beter???

indd 1 op 1 ;)

Zelf werk ik eigelijk altijd met marsepein :D vind het fijner werken en de smaak is erg goed :P maar dat is heel persoonlijk natuurlijk.