1

Onderwerp: boetseren. welke paste is het beste?

De vraag is denk ik wel duidelijk. maar aangezien ik vaak boetseer met echte klei, duurde het niet lang voordat iemand een geboetseerd iets op haar taartje wou.

ik maak graag gedetailleerde gezichtjes enz en daarvoor ben ik opzoek naar een paste ,die niet noodzakelijk echt lekker eetbaar is, maar vooral langdurig zacht blijft. is er een paste die alleen uithard tijdens het bakken? of die pas na 1 uur droog is? anders wordt het een beetje gepruts :P

alvast bedankt!

Enthousiaste groet, Maxime

2

Re: boetseren. welke paste is het beste?

Ik ken geen paste die uithard bij bakken. Alleen aan de lucht. Zelf vind ik gewone fondant met een beetje tylose het makkelijkste. Alleen wat je niet gebruikt moet je wel steeds tussendoor afdekken, want het droogt toch wel redelijk snel.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: boetseren. welke paste is het beste?

Ik gebruik gewoon marsepein en of fondant met wat tylose erdoor heen, fondant droogt snel aan de lucht en hoef je niet af te bakken.

Als ik een bruidspaar moet maken en deze moeten blijven staan, gebruik ik fondant met tylose erdoor heen en sate prikkertjes, en voor de hoofdjes gebruik ik spagettie stokjes. Dit werkt prima.

Overwin woede met liefde, overwin het kwade met het goede. (boehda)         www.taartenomopteeten.mijnalbums.nl

4

Re: boetseren. welke paste is het beste?

Marsepein blijft zacht, maar fondant met tylose blijft beter in model. Marsepein wil nog wel eens een beetje inzakken.

Groetjes, Elly