1

Onderwerp: Trempeer vraag

Ik mag de bruidstaart voor een stel vrienden van ons maken en ze willen een chocoladebiscuit gevuld met chocoladecreme en kersenconfiture.

Nou wordt de taart geserveerd bij een speciale champagne ofzo (hij werkt als slijter, dus zal er wel verstand van hebben)

Zal ik de taart nog tremperen met iets? en waarmee?

Heeft iemand suggesties?

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

Re: Trempeer vraag

Kun je niet aan hem vragen wat voor champagne het is?
Zo niet zou ik tremperen met iets van kersensiroop. Waarschijnlijk heeft hij de champagne bij de taart uitgezocht, of andersom waardoor de taart en de champagne een mooie balans vormen en elkaar aanvullen.

Je kunt ook gewoon niet tremperen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Trempeer vraag

Ja, wellicht dat de kersenconfiture al genoeg is!

Ik heb namelijk nog geen ervaring met chocolade biscuit en ik weet niet of deze erg droog zijn.

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

4 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (28-07-2010 07:46)

Re: Trempeer vraag

Ga je hem maken met een mix?
Anders heb ik nog wel een lekkere chocolade genoise recept voor je, een origineel sachertorte recept van een oud Oostenrijks vrouwtje :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Trempeer vraag

Ik ga 'm inderdaad maken met de mix (al gekocht)

Maar je mag me het recept wel geven hoor! :D Klinkt nu al lekker!

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

Re: Trempeer vraag

Ik ken de mix niet, dus ik weet niet hoe droog of moist hij is....

Het recept:
Klop 140 gram boter en 80 gram suiker tot de boter wit is. Dan de boter in een bain marie met 180 gram pure chocolade tot alles gesmolten is. 1 voor 1 10 eidooiers erdoor roeren, en het vuur heeeeeel laag zetten. Zo nu en dan blijven roeren.

Ondertussen 10 eiwitten met 80 gram suiker heel stijf kloppen en door het eidooiermengsel scheppen.
Als laatste 120 gram bloem met 2 zakjes vanillesuiker erdoor spatelen. (of twee lepels vanille-essence door het eidooiermengsel)

Dan een uur heel langzaam laten bakken, op 120 graden ongeveer.
Dit geldt voor mijn oven, het kan zijn dat bij bij jou iets heter moet.

Voor een echte sachertorte moet er nog zelfgemaakte abrikozencoulis tussen, maar met kersen is hij ook erg lekker!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: Trempeer vraag

of met kersenlikeur tremperen?

Re: Trempeer vraag

Mocht je hem gaan tremperen dan zou ik het zeker niet doen met een likeur ofzo, dit omdat er wijn bij geserveerd wordt. Waarschijnlijk is de champagne afgestemd op de smaken van de taart, als je daar dan ook nog kersenlikeur door doet dan doet dat toch wel teniet aan de champagne

Misschien toch eerst maar een proeftaartje maken om het zelf te proeven of hij droog wordt en mocht dat het geval zijn wellicht iets neutraals (suikersiroop) of gewoon kersensiroop

9 Laatst bewerkt door Etspaghet (28-07-2010 09:53)

Re: Trempeer vraag

Thanks voor de tips!

Ik ben inderdaad nu even een klein taartje aan het bakken om de smaken te proeven en hoe de structuur is! :)

ps: Ik dacht zelf inderdaad ook niet aan een likeur omdat ze er champagne bij doen. wellicht wordt dat too much!

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

10

Re: Trempeer vraag

Ik zou de taart ook niet met alcohol tremperen. Ik zou het dan met kersensap doen als je al wilt tremperen.

groeten Annemieke
Cake It

11

Re: Trempeer vraag

De champagne is zeker te duur om er mee te tremperen?

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

12

Re: Trempeer vraag

Ze trouwen helemaal in Breda dus het wordt lastig om voor zaterdag nog even een flesje op te halen! :s Of ik moet het hier ergens zien te kopen!

Is opzich wel een goed idee! :9

Echter de biscuits zijn nu gebakken en ze voelen niet echt droog aan en daar was ik in eerste instantie bang voor!

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

13

Re: Trempeer vraag

Ik zou ze voor de zekerheid tremperen met wat suikersiroop. Daarmee zit je altijd goed. Ik doe het standaard.

Jacqueline

14

Re: Trempeer vraag

Ik vind de chocolade mix van de shop ook helemaal niet droog uitvallen en heb tot nu toe nog niet getrempeerd.

Belgische webshop taartdecoratie en bakkerij grondstoffen - www.prettysweets.be

15

Re: Trempeer vraag

Ik trempeer ook standaard, geeft nét dat beetje extra, vind ik. Ik zou zelf voor de champagne gaan!

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

Re: Trempeer vraag

ik haak even in op dit draadje.
katja, als je de biscuitlagen trempeert, waarmee doe je dat dan?
giet je b.v. een paar eetl. suikerwater op je biscuit?
en suikerwater is gewoon wat met opgeloste suiker?
allemaal vragen van een beginneling!
ik hoop dat je er antwoord op wil geven.

etspaghet; succes met je taarten!!
gr. hansje

17

Re: Trempeer vraag

Suikertaartjes - Suuz ik heb je receptje ook even opgeslagen hoor.

Verder volg ik ook even mee.

18 Laatst bewerkt door Etspaghet (30-07-2010 06:11)

Re: Trempeer vraag

@hansje

Tremperen kun je eigenlijk met vanalles doen, je een beetje suiker inkoken tot siroop en hier een smaakje aan toevoegen en daarmee tremperen (deden we bij de bakker altijd)

Tremperen is lekker als je biscuit of cake vrij droog is.

Vaak gebruik ik twee lagen "natte" vullingen in mijn taart (confiture) die meestal een nachtje in de koelkast staat en dan is je taart eigenlijk ook niet zo droog meer vanbinnen.

@Suuz, bedankt voor het recept, nu niet geprobeerd maar hij gaat op mijn lijstje :D

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

Re: Trempeer vraag

Graag gedaan en succes met je bruidstaart!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Trempeer vraag

etty, hartelijk dank voor je duidelijke antwoord.
gr. hansje

21

Re: Trempeer vraag

hansje pansje kevertje schreef:

ik haak even in op dit draadje.
katja, als je de biscuitlagen trempeert, waarmee doe je dat dan?
giet je b.v. een paar eetl. suikerwater op je biscuit?
en suikerwater is gewoon wat met opgeloste suiker?
allemaal vragen van een beginneling!
ik hoop dat je er antwoord op wil geven.

etspaghet; succes met je taarten!!
gr. hansje

Ik trempeer over het algemeen met aanlenglimonade in de smaak van de vulling. Niet omdat de biscuit eventueel droog is, maar omdat ik het persoonlijk lekkerder vind.

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

22

Re: Trempeer vraag

misschien wat laat.
ik heb de chocolade mix al vaak gebruikt en hij is (voor mij) net zo lekker als de niet chocolade mix. niet droog.