1

Onderwerp: Biscuittaart

Beste taartmakers :)

Ik ben nu paar maanden bezig met wat taarten maken, alleen wordt mijn taart gewoon niet heel lekker. Ik vul hem dan met banketbakkersroom en kersen maar ik  vind hem niet heel lekker. Ik vind die gewone taartlaag (bijv. van de hema of banketbakker) wel heel erg lekker.

Heeft iemand een idee hoe ik zoiets maak?

Alvast bedankt!
Groetjes, Romy

Re: Biscuittaart

waarmee en hoe maak je het nu dan?

3

Re: Biscuittaart

Bedoel je dat de het biscuit zelf niet lekker vindt of de taart in z'n geheel?

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

Re: Biscuittaart

ik denk dat ze de vulling bedoeld...
misschien kun je in de Hema eens vragen wat er precies in zit

Ik zing mijn eigen wijsje!

5

Re: Biscuittaart

koekiemonster schreef:

ik denk dat ze de vulling bedoeld...

Kan ook. Ik vind 'gewone taartlaag' en de titel 'biscuittaart' te verwarrend om er iets zinnigs over te zeggen, dus svp wat verduidelijking Romy :)

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

6

Re: Biscuittaart

Ik denk toch dat ze het biscuit bedoelt, wat gebruik je daar nu voor Romy?

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

7

Re: Biscuittaart

Sorry voor mijn late reactie!
Had het een beetje druk ..

Ik heb nu dat mijn biscuittaart niet heel veel smaak bevat, en niet heel luchtig is. Ik vul hem dan met banketbakkersroom en soms ook nog met kersen maar daardoor wordt die ook niet lekkerder ..

Re: Biscuittaart

Ik vind biscuit ook echt niet lekker eerlijk gezegd  :nooo
Misschien kun je eens white cake maken, dat is een recept voor lichte, luchtige cake met alleen eiwit. Best neutraal van smaak, dus er kan vanalles tussen!
Kijk hier maar eens http://allrecipes.com/Recipe/Heavenly-W … etail.aspx
Je kunt dan zelf aangeven voor hoeveel personen je het wilt maken en hij rekent het vanzelf om. Wel even van tevoren metric aanklikken, dan krijg je alles in grammen te zien.

En anders kun je natuurlijk ook nog tig andere recepten gebruiken voor cake, biscuit, genoise, moscovisch, etc, maar ik denk dat dit wel in de buurt komt van wat jij bedoelt.....

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Biscuittaart

Oh super hartstikke bedankt!
Wanneer ik het gemaakt heb laat ik wel even weten of het gesmaakt heeft!

10

Re: Biscuittaart

Ik heb even op google gekeken en dat is precies wat ik zocht!
Ik ga hem vanmiddag nog maken en laat ik even weten hoe het gesmaakt heeft ..

Nogmaals bedankt!

11 Laatst bewerkt door jose_m (27-07-2010 11:12)

Re: Biscuittaart

Om je biscuitdeeg lekkerder te maken is het ook mogelijk om een smaakje toe te voegen. Ik voeg altijd wat citroensmaak toe aan mijn deeg, maar je zou ook iets van amandelsmaak kunnen proberen.

Om het luchtiger te krijgen kan je het langer mixen op de hoogste stand van je mixer, het deeg moet er dan echt wit uitzien. Ook een extra eiwit onder het deeg wil helpen het luchtiger te kloppen.