1

Onderwerp: pfff biscuit gewone vorm top maar blanda flop!

heb nu onderhand al 4 keer een blanda gebakken en vier keer niet gelukt.
een gewone biscuit in aluminium vorm gaat prima zo als een biscuit hoort te zijn maar op de een of andere manier lukt de blanda niet.
hij is dan wel gaar maar ziet er heel anders uit van structuur en is heel lastig door te snijden je kan hem induwen en dan veert hij gewoon terug.

zijn er meer mensen met dit probleem?
vind het wel jammer want had graag ook eens een meptaartje gebakken..

wel gewoon het beslag gemaakt net als bij de andere vormen

2

Re: pfff biscuit gewone vorm top maar blanda flop!

mijn blanda's lukken altijd prima  :s

3

Re: pfff biscuit gewone vorm top maar blanda flop!

ik snap dan niet wat ik verkeerd doe.

het is een blanda van 20 cm.
4 eieren
120 gr suiker
100 gr bloem
20 gr maizena
zakje vanille suiker

160 graden 45 minuten.

ingevet met boter of bakspray
bakpapier stroken twee overdwarsw voor het evt loslaten.

ook 150 gr geprobeerd en dan 45  minuten maar toen niet gaar

gewone aluminium vorm precies hetzelfde beslag alleen iets korter is bijv een 20x20 vierkant 35 min op 160 gr perfect!

4

Re: pfff biscuit gewone vorm top maar blanda flop!

die van mij bak ik gewoon op 200 graden een half uur

5

Re: pfff biscuit gewone vorm top maar blanda flop!

Ik heb dat probleem dus ook altijd!
Ik krijg het niet voor elkaar om een normaal biscuit te bakken in die blanda's...misschien dat het aan de oven ligt?
Ik heb nu glazen schaaltjes van de action en daarmee gaat het bakken prima.

In Geldrop moet je zijn voor de leukste workshops bij CakeCreatief! www.mijntaartjes.cakecreatief.nl

6

Re: pfff biscuit gewone vorm top maar blanda flop!

glazen van de action en hoelang doe je die dan en met hetzelfde beslag?
dan wil ik dat misschien ook proberen want ik wil ook zo graag zo een taartje maken.
waar staan ze ongeveer in de winkel?