Onderwerp: Oilipip: Eerste stapel(tje), eerste roosjes
Mijn 9e taartje, een klein oilipip-stapeltje van 6" en 4", omdat gisteren kennissen kwamen borrelen en eten. Dit was het dessert.
Ik vond het afsmeren en bekleden van het kleinste taartje erg lastig.
Het is dus niet per definitie "klein maar fijn". Bovendien was het eergisteren zo warm en vochtig, dat de botercreme snel smold, waardoor de lagen biscuit tijdens het afsmeren gingen schuiven.
Volgens mij ben ik ook wat zuinig geweest met de bc, want hij werd wat bobbelig. Of weet iemand waar dat anders aan kan liggen?
Ik heb beide taartjes gevuld met een laag kersenjam en een laag slagroom met puur-chocoladedruppels en afgesmeerd met cappuccino-bc. Erg lekker!
Verder zijn het mijn allereerste roosjes, viel nog niet mee...
En voor de eerste keer mijn nieuwe uitstekers voor de randafwerking gebruikt. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Al met al heb ik weer veel geleerd!
Groetjes, Wendy