Onderwerp: Recept Delicious Kokos-limoen CC met meringuetopping
Benodigdheden 12 cc: Bereiden +/- 45 min/ oven +/- 30 min / afkoelen 1 uur
160 gr bloem, gezeefd
3 tl bakpoeder, gezeefd
155 gr witte basterdsuiker
65 gr ongezouten zachte boter
2 eieren
125 ml kokosmelk
sap en rasp van 1 limoen
65 gr geraspte kokos
Meringue topping:
2 eiwitten
sap en rasp van 1 limoen
125 gr fijne tafelsuiker
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, een snuf zout en boter in een grote kom en mix op de lage snelheid todat het de structuur heeft van grof zand. Dit duurt 5-10 min. Voeg de eieren toe en mix totdat ze goed opgenomen zijn.
Voeg al mixend de kokosmelk, het limoensap en rasp toe en zet als alles goed is opgenomen de mixer op hoge snelheid. Spatel de geraspte kokos er luchtig door.
Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag en bak in 20-25 min gaar.
Laat ze 5 min in de vorm afkoelen, eruit halen en verder af laten koelen
Klop voor de meringue de eiwitten en 1 el van het limoensap in een schone wijde rvs kom op halfhoge snelheid stijf. Zet de kom op een pan met laag kokend water. Voeg in delen de suiker toe en blijf mixen tot je een mooie stijve glanzende meringue hebt. Mix tot slot de limoen rasp door de meringue. Verhoog de oven temperatuur naar 185 graden. Spuit of schep een mooie toef op elk cakeje en zet ze op de bakplaat. Zet de cakejes 5 min in het midden van de oven, tot de meringue net gekleurd is.