1

Onderwerp: nieuw! En probleempjes met fondant

hallo, Ik lees al een tijdje hier mee, en ben gisteravond begonnen aan mn eerste taart.
Los van de chaos in de keuken, was het ook een chaos op mn taart :o
Ik was van plan om dolfijntjes te boetseren... Het leek niet zo moeilijk maar mn fondant gaat steeds scheuren.. Het lijkt dus wel alsof het te droog wordt van alle poedersuiker waardoor er niet goed mee te boetseren valt...
De dolfijn leek volgens mn vriend op een platvis :s
Als ik geen poedersuiker gebruik dan plakt de fondant weer heel erg... :think:
Help?! :)

2

Re: nieuw! En probleempjes met fondant

Een heel klein beetje crisco aan je handen doen.
En goed doorkneden.
Ik heb altijd fondant van Bakels ,nooit problemen, op 2 keer na dan.

Veel taart plezier

3

Re: nieuw! En probleempjes met fondant

Crisco.... Dat heb ik dus niet in huis... maar es ff bestellen dan..
Ik heb de fondant van de webshop... Pettinice ofzo :think:

4

Re: nieuw! En probleempjes met fondant

Hoi
Je kunt ook een beetje bakboter op je handen doen.
Als het maar vettig is.
Crisco werkt beterder maar bij gebrek aan wat anders?

5

Re: nieuw! En probleempjes met fondant

Ah, dankje voor de tip! Dan zal ik dat vanavond eens gaan proberen.