1

Onderwerp: Afkoelen Biscuit

Hoelang moet een biscuit afkoelen voor je kan beginnen met je vulling? Kan je dat versnellen? Door ze bv in de koelkast te zetten of ze al in 2 snijden?

2

Re: Afkoelen Biscuit

Hoe lang het precies moet afkoelen heb ik nooit getimed, bij mij zit er meestal een nacht of halve dag tussen het bakken en vullen.
Ik weet wel dat biscuit uitdroogt in de koelkast en het kapsel gaat kapot als je erin gaat snijden als het nog warm is.
Je zou het kapsel wel in de vriezer kunnen doen, daarna is het snijden ook iets makkelijker. (Maar rechtstreeks vanuit de oven de vriezer in, zou ik ook niet aanraden.)

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

3

Re: Afkoelen Biscuit

Zou ik de biscuit al kunnen vullen na 2 uur?

Re: Afkoelen Biscuit

ja hoor dat kan wel :Y Ik heb er ook meestal 1 a 1,5uur tussen :)

ik ga je trouwens even verplaatsen naar bakken&vullen, past prima in die rubriek.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Afkoelen Biscuit

oke, bedankt  :D

6

Re: Afkoelen Biscuit

kan best hoor, doe dat ook weleens met een uurtje ertussen ofzo. Wel uitkijken met biscuit in lagen snijden want scheurt veel sneller!

Re: Afkoelen Biscuit

Ik heb 't zagen 1x vers geprobeerd, een paar uur na het bakken, dat kruimelde als een gek.  :/  Nu laat ik 'm afkoelen totdat ie handwarm is, dan 45 minuutjes in pedaalemmerzak in de diepvries en dan terwijl ie licht aangevroren is doorzagen. Ik vind 't zo super werken!

Twee prachtige knulletjes in huis; da's pas échte rijkdom!