Onderwerp: Afkoelen Biscuit
Hoelang moet een biscuit afkoelen voor je kan beginnen met je vulling? Kan je dat versnellen? Door ze bv in de koelkast te zetten of ze al in 2 snijden?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Afkoelen Biscuit
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hoelang moet een biscuit afkoelen voor je kan beginnen met je vulling? Kan je dat versnellen? Door ze bv in de koelkast te zetten of ze al in 2 snijden?
Hoe lang het precies moet afkoelen heb ik nooit getimed, bij mij zit er meestal een nacht of halve dag tussen het bakken en vullen.
Ik weet wel dat biscuit uitdroogt in de koelkast en het kapsel gaat kapot als je erin gaat snijden als het nog warm is.
Je zou het kapsel wel in de vriezer kunnen doen, daarna is het snijden ook iets makkelijker. (Maar rechtstreeks vanuit de oven de vriezer in, zou ik ook niet aanraden.)
Zou ik de biscuit al kunnen vullen na 2 uur?
ja hoor dat kan wel Ik heb er ook meestal 1 a 1,5uur tussen
ik ga je trouwens even verplaatsen naar bakken&vullen, past prima in die rubriek.
oke, bedankt
kan best hoor, doe dat ook weleens met een uurtje ertussen ofzo. Wel uitkijken met biscuit in lagen snijden want scheurt veel sneller!
Ik heb 't zagen 1x vers geprobeerd, een paar uur na het bakken, dat kruimelde als een gek. Nu laat ik 'm afkoelen totdat ie handwarm is, dan 45 minuutjes in pedaalemmerzak in de diepvries en dan terwijl ie licht aangevroren is doorzagen. Ik vind 't zo super werken!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Afkoelen Biscuit
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.