1

Onderwerp: Fondant breekt

Goedenavond,

Mijn dochter wordt morgen twee en deelt cupcakes uit. Nu heb ik gisteren de bovenkantjes gemaakt en vanmorgen de cakejes gebakken. Alleen is de fondant versiering verandert in een hard breekbaar plakje....
Ik heb het donker en in plastic folie opgeborgen en geen tylose gebruikkt. Krijg ik dit nog goed of moet ik alles nieuw geen maken :nooo

2

Re: Fondant breekt

Uhm.. Welke fondant heb je gebruikt? Sommige merken worden sowieso al harder. Ik ben bang dat er geen manier is waarmee je decoraties weer zacht worden.. Want het hardt eigenlijk gewoon uit.
Marsepein blijft wel zacht, maar dat moet je wel in huis hebben dan.. Succes!

Groetjes, Aaf

3

Re: Fondant breekt

Misschien kan je proberen er even 1 in de vriezer te leggen
een half uurtje of zo. Van vocht wordt fondant meestal weer
zacht. Je kan het altijd met 1 even proberen.

Groetjes Sandra

4

Re: Fondant breekt

Dank voor jullie reactie. De vriezer tip heeft ervoor gezorgd dat ik nu klaar ben :-)
Ik heb er een paar opnieuw moeten maken maar het grootste gedeelte was nu alsnog goed. :lol:

5

Re: Fondant breekt

fondant hard altijd uit, als je rondjes van te voren wil maken, is het veiliger met marsepein

Mariskawww.hetzoetefeest.nl www.hetzoetefeest.hyves.nl voor taarten,workshops en verkoop op afspraak van materialen en ingrediënten vlakbij leidsehage