1

Onderwerp: Dulce de leche

Ik heb gisteren een blikje volgens het recept van hiernaast 1 uur en 15 min. laten koken. Vanmorgen het blikje opengemaakt, maar ik vind het niet typisch caramel. Het blijft een beetje een melk nasmaak hebben.

Heb ik het te kort gekookt? Want nu ik gezocht heb op dulce de leche kom ik reacties tegen dat je het 3 uur moet koken.

Kan ik er nu nog wat aan doen of houdt de caramel een beetje een melknasmaak?

Ik hoor graag van jullie!

2

Re: Dulce de leche

Zelf vindt ik het ook een melkachtige nasmaak hebben ik kook ze meestal ongeveer 1,5 uur. Maar ik heb nu net gekeken in de supermarkt c1000 daar wordt het al verkocht in de caramelpasta. Staat bij het broodbeleg. Deze heeft minder een melksmaak na, hier werk ik nu mee.

Kitchen Corner, Nieuwstraat 15, Deventer. di-wo,vr 10:00-17.30 uur, donderdag van 10:00-20:00 uur en zaterdag 10:00-17:00 uur.
Voor cursus PME en diverse workshops kijk op de site www.kitchencorner.nl

3

Re: Dulce de leche

Jumbo heeft 2 pasta's, 1 van de Ruijter en 1 van Oma's

Ik heb die van de Ruijter en vind 'm erg lekker.
Heb laatst een chocolade cake gebakken en daar de pasta overheen gedaan: heerlijk!! :P