1

Onderwerp: wat gaat er mis?

ben alvast bezig met de bodem voor de taart voor mn zoontjes 1e verjaardag te maken aangezien ik moet werken komende week en manlief voor zn werk weg moet. dus dacht maak hem vast en vries hem in.

maar wat ik ook doe dat stomme ding blijft laag. geen idee wta ik fout doe vorige keer lukte het wel. heb nu al 2 bodems gemaakt en alle 2 weg moeten gooien.
doe 60gr suiker  incl een zakje vanille suiker 2 eieren 30gr maizena en 30 gr bloem
ik mix de eieren en suiker 10 min op de hoogste stand en spatel de bloem en maizena erdoor. het ebslag komt mooi omhoog tijdens het mixen maar in de oven gebeurt er niks.
help

2

Re: wat gaat er mis?

ken het biscuit recept met maizena niet, maar ik gebruik onderstaand recept

ingredienten: 4 eieren, 125gr suiker, 125gr bloem
goed voor taart doorsnede van rond 20cm

eieren en suiker in een kom bij mekaar, kom in warmwaterbad (bv gootsteen) en het geheel ongeveer 10min opkloppen met de handmixer, tot er sporen in achterblijven , dan nog 5 min nakloppen buiten het warmwaterbad.
Daarna beetje bij beetje de bloem erdoor mengen met een houten lepel.
Blanda-schalen invetten en bloemen, waarna deeg overgieten tot 2/3.
Voorverwarmde oven van 175 graden, 15min en daarna laten nagaren gedurende 15min op 150 graden.

Zo doe ik het en het ging tot nu toe altijd goed.

Facebook fanpagina: Julie's Taarten

3

Re: wat gaat er mis?

Het kan aan het bakken/oven liggen. Wellicht kun je even kijken bij het recept, hier op het forum. Onderaan vind je nog tips als je klikt op 'hier' . Ik hoop dat het gaat lukken. Vervelend dat dat het niet lukt. wat voor kleur is de biscuit, als het uit de oven komt?

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

4

Re: wat gaat er mis?

volgens mij is je verhouding van de ingredienten niet goed. Zal even voor je kijken.

Ja hoor: Moet zijn 1 ei, 30 gram suiker, 25 gram bloem en 5 gram maizena. Dus op 2 eieren en 60 gram suiker moet je dan 50 gram bloem en 10 gram maizena gebruiken.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: wat gaat er mis?

had er een beetje cacao bijgedaan ipv 60 bloem 50 bloem en 10 cacao ofzo. misschien dat het daaraan ligt.

dus de kleur is bruin.
de eieren heb ik opgewarmd in warm water. en als ik die gemixt heb met de suiker ziet het er ligt geel en lekker dik uit. morgen nog maar een poging wagen heb nu geen zin meer.

(ruikt ons huis meteen lekker voor de openhuizen route ;) )

6

Re: wat gaat er mis?

hmm heb de vorige keer ook 30 maizena 30 bloem gebruikt
het enigste wat anders is zijn de vanille suiker en het cacao. ga dat gewoon weglaten denk.

7

Re: wat gaat er mis?

ik heb het ook eerst geprobeerd met bloem enzovoort... maar dat lukt me niet met de mix van de shop gaat het supper!

8

Re: wat gaat er mis?

Hoi,

Ik heb het ook eens metd eze recepten geprobeerd, maar op geen enkele manier kreeg ik mijn kapsel de lucht in !!!

Ik gebruik nu gewoon de biscuitmix van de shop en nu rijzen mijnkapsels bijna het blik uit !! Helemaal geweldig dat spul....

gr seija

back in the world of baking !!

9

Re: wat gaat er mis?

ik krijg het ook niet voor elkaar.
ik gebruik nu ook de biscuitmix, en idd, ze rijzen de pan uit ... eh blik  :D

Pluk de dag !!!

10 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (15-07-2010 11:16)

Re: wat gaat er mis?

Mirjam5 schreef:

volgens mij is je verhouding van de ingredienten niet goed. Zal even voor je kijken.

Ja hoor: Moet zijn 1 ei, 30 gram suiker, 25 gram bloem en 5 gram maizena. Dus op 2 eieren en 60 gram suiker moet je dan 50 gram bloem en 10 gram maizena gebruiken.

Wat je hier beschrijft is ongeveer de fijnste verhouding, je kunt ook op dezelfde hoeveelheid ei meer suiker en meer 1/4-3/4 maizena-bloemmengsel gebruiken. Dan is er ook minder kans op inzakken.

Verder is het van belang bij biscuit dat je heel snel werkt zodra de bloem erbij gaat en het spul meteen in de oven zet.

Maar mix is een stuk makkelijker inderdaad :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: wat gaat er mis?

hij is weer mislukt nu alleen met ei suiker en bloem gedaan.
ga zo wel naar de bakwinkel hier in het dorp en haal wel een pak kant en klaar mix.
pff word hier zo sjago van

Re: wat gaat er mis?

Wat doe je dan precies? Misschien kan ik je helpen...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: wat gaat er mis?

ik zet de eieren 2 stuks in warm water 80 graden ga dan de overn voorverwarmen op 150 graden en mn bakblik bekleden met bakpapier.

meet de suiker af doe het in de kom
met de bloem af zeef het.
klop de eieren en suiker 8min op de hoogste stand 2min laag
spatel de bloem erdoor en doe het in het blik meteen in de oven zet die op 175 40 min.

vorige keer heb ik het net zo gedaan en lukte wel nu al 3 keer niet

Re: wat gaat er mis?

Op twee eieren zou ik 80 gram suiker gebruiken en dit kloppen tot het mooi lichtgeel is en een lint vormt als je de machine opent. Dit kan inderdaad wel een minuutje of acht duren hoor.
Eventueel kun je de eieren au-bain marie opwarmen, en dan kloppen tot ze weer koel zijn.
In totaal 100 gram bloem en maizena in de verhouding 3/4 1/4. Eventueel kun je 2/4 bloem, 1/4 maizena en 1/4 zelfrijzend bakmeel gebruiken.
Het bloem met 1 gram zout voorzichtig maar snel door de eieren spatelen, en de lucht in het mengsel behouden.
De oven niet warmer zetten dan 150 graden en het megsel gewoon rustig laten garen (30-40 minuten). Vooral het eerste kwartier de oven niet openen!
Als hij gaar is, nog 5 minuten tot rust laten komen in een geopende oven, en dan storten op een taartrooster.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/