1

Onderwerp: Veel te warm voor het maken van een strakke taart

Help...

Hoe krijg ik toch mijn marsepein goed van mijn aanrechtblad af? Normaal geen enkel probleem. Ik gebruik crisco als ondergrond maar vanochtend was het drama. En ik moet er zo nog eentje bekleden. Nijntje ligt al klaar maar het bekleden....

Heeft iemand nog tips???

2

Re: Veel te warm voor het maken van een strakke taart

He daar medetaartenbakster in dit warme weer!

Ik heb vanmorgen een babrietaart gemaakt!!Met dit warme weer !! Jemig idd niet gemakkelijk, maar ik gebruik marsefont, half marsepein (1:2) en half fondant en dit ging best goed. Ik strooi heel veel poedersuiker op het aanrecht blad en draai de lap steeds een kwart, niet te dun uitrollen en heel voorzichtig oppakken of om je deegroller vouwen.... ik gebruik zelf nooit crisco.

Ik hoop dat je hier iets mee kan, succes  :thumb:  !!

Groetjes Tamara

Leven is het meervoud van lef! (loesje)

3

Re: Veel te warm voor het maken van een strakke taart

Maizena gebruiken ipv poedersuiker............

4

Re: Veel te warm voor het maken van een strakke taart

Ik heb nu net de 2de gedaan, met poedersuiker en ik moet eerlijk zijn dat dat al veel beter ging dan met crisco. De volgende keer dus met maizena.

Bedankt voor de tip.