1

Onderwerp: geen botercreme en geen jam...

zoals jullie kunnen lezen in de topic heb ik een mini probleempje:)

ik wil graag een taartje maken voor me schoonzus, alleen lust zij geen botercreme en geen jam.

dus nou vraag ik me af hoe kan ik dan het beste een dijkje spuiten en de taart afsmeren...
ik maak altijd zelf de 1:1 botercreme , kan je daar bv chocladepasta door heen doen zodat het niet naar botercreme smaakt ofzo?

alvast bedankt voor jullie hulp!!!!

goetjes Xylina

2

Re: geen botercreme en geen jam...

Ik smeer nooit een dijkje (meer) maar laat de vulling op ong. 1cm voor het einde van de biscuit 'ophouden'; zo loopt het er nooit uit.....

3

Re: geen botercreme en geen jam...

das idd een handige tip:) maar hoe smeer jij je taarten af voordat je hem gaat bekleden?

4

Re: geen botercreme en geen jam...

Ik heb al eens (witte) chocopasta gebruikt, gaat voortreffelijk......

5

Re: geen botercreme en geen jam...

botercreme met chocopasta erdoor is edd erg lekker en smaakt niet meer naar bc. (of met bebogeen of met speculoos of met hazelnootpasta of.......  :9 )

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: geen botercreme en geen jam...

dat klinkt allemaal erg lekker,
ff kijken of het  met monatoetje citroenkwarktaart smaakt ;)
bedankt voor jullie snelle reacties:D

groetjes xylina

7

Re: geen botercreme en geen jam...

die citroenkwarktaart is héérlijk! Oreobotercrème is ook lekker!! Maar ik vond zelf afsmeren met chocoladepasta niet zo fijn...ondertussen snap ik ook dat ik het niet zo goed deed. Eerst licht verwarmen in de magn. zodat hij wat smeerbaarder wordt (en dat is nou net wat ik niet had gedaan)...

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

8

Re: geen botercreme en geen jam...

witte chocpasta werkt super maar je kan ook 'afsmeren' met icing.