1

Onderwerp: hoe kan dat nou zo plakken?

Hallo
altijd als ik een taart maak ga ik zo te werk.
kapsel snijden
vullen met jam en slagroom
DUN! maskeren met slagroom
dan zet ik hem in de koelkast
en ga ik me rolfondant op kleur brengen
en dan haal ik me taart uit de koelkast
en doe ik die rolfondant erom heen niks aan de hand... maar dan als ik hem weer in de koelkast zet en ik heb bijv. bloementjes uitgestoken en die wil ik erop doen. plakt mijn hele taart aan alle kanten.
hoe komt dit??
kijk maar naar deze bijvoorbeeld.
http://94.100.123.11/1009800001-1009850000/1009848701-1009848800/1009848773_5_hpFl.jpeg

Re: hoe kan dat nou zo plakken?

1. door het weer (verandering van koelkasttemp naar kamertemp)
2. doordat je slagroom gebruikt
3. een combinatie van bovenstaande

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: hoe kan dat nou zo plakken?

je moet bij fondant zo ie zo niet afsmeren met slagroom. daar zit teveel vocht in en dan smelt je fondant. afsmeren met botercreme werkt beter. en met dit weer plakt fondant zo ie zo door de hoge luchtvochtigheid.

Groetjes Miranda

4

Re: hoe kan dat nou zo plakken?

maar soms willen mensen het niet met botercreme
wat kan ik dan gebruiken?
jam toch
maar als ze een witte taart hebben dan zie je die jam stukjes erdoor..?

groetjes laila

5

Re: hoe kan dat nou zo plakken?

Jam zeven :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6 Laatst bewerkt door Gerda (12-07-2010 08:17)

Re: hoe kan dat nou zo plakken?

laila286 schreef:

maar soms willen mensen het niet met botercreme
wat kan ik dan gebruiken?
jam toch
maar als ze een witte taart hebben dan zie je die jam stukjes erdoor..?

groetjes laila

Voor afsmeren met jam wordt de jam verwarmd en gezeefd.
Bij een witte taart wordt vaak abrikozenjam gebruikt.

Je kunt ook afsmeren met (witte) chocopasta.
Deze ook eerst een paar sec. in de magnetron verwarmen.

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

7

Re: hoe kan dat nou zo plakken?

fondant kan je niet gebruiken met dingen met veel vocht erin want dan lost de suiker op

8

Re: hoe kan dat nou zo plakken?

dankjulliewel!