1

Onderwerp: SPOED: Meringue botercreme smelt na toevoegen van boter?

HELP???

Mijn meringue smelt na het toevoegen van 1 blokje boter.

Ik heb 10 min de verhitte eiwit met suiker gemixed. Het was 1 witte stijve massa geworden, na 10 min gooi ik er 1 klein blokje in en alle eiwit werd vloeibaar? :s

Wat doe ik fout??

HELP mij aub!

2

Re: SPOED: Meringue botercreme smelt na toevoegen van boter?

Helemaal niets! Gewoon boter er bij doen en blijven mixen. je zult zien dat het eerst erger wordt en dat er zelfs klontjes komen zodat het lijkt of alles in de schift gaat.

Net zolang blijven mixen tot het een luchtige creme wordt. :Y

3

Re: SPOED: Meringue botercreme smelt na toevoegen van boter?

Ooh hahaha, dat meen je niet!

Ik vind het maar raar dat alles opeens mooi stijf was geworden, en na maar 1 klontje toegevoegd te hebben , werd alles vloeibaar.

Nou ik heb alles nog in de kom staan, denk dat ik het zo weer ga proberen dan maar.

Bedankt Anneke! :thumb:

4

Re: SPOED: Meringue botercreme smelt na toevoegen van boter?

ik mix mijn eiwitten wel langer dan 10', soms zelfs een half uur.
na 10' zijn die toch nog warm? en ja, dan smelt de boter wel eens ja  :+

5

Re: SPOED: Meringue botercreme smelt na toevoegen van boter?

Je moet het eerst wel goed laten afkoelen (voor zover dat op dit moment mogelijk is ;)  ) voordat je de boter erbij doet! Maar gewoon mixen dus  :Y