1

Onderwerp: papieren cupjes uit model plus paar andere vraagjes

Goedemorgen allemaal.

Ik heb ff een paar vraagjes, ik begin maar met de papieren cupjes voor de cupcakes. Ik heb verschillende soorten cupjes in huis, wat van de site, van de blokker en met motiefje van de hema. Ik doe de papiertjes altijd in zo'n standaard metalen muffinbakblik anders krijg ik de gekste modellen cakejes :P Maar 9 van de 10 cupjes gaan niet mooi in de vorm zitten, er is altijd een stukje wat naar binnen toe vouwt. Snappen jullie wat ik bedoel? Ik probeer het altijd zo netjes en voorzichtig mogelijk te doen maar toch gaan ze vaak zo raar staan. Hebben jullie daar geen last van of hoe doen jullie dat?

Dan nog ff een vraagje over de lemon curd. Er staan 2 recepten, zit er nog veel verschil in deze 2 soorten? Is ie stevig genoeg ook om op een cupcake te spuiten?
En als ik het vanmiddag wil maken en morgen wil serveren, dan hoef ik het toch niet in zo'n uitgekookt potje te doen? Das meer voor het langer  bewaren lijkt me.

En dan nog ff een vraagje over de witte chocolade yoghurt vulling die bij de recepten staat. Is deze stevig genoeg om op een cupcake te spuiten?

Zo dat was het wel weer ff voor de vroege zaterdagochtend :)
Hoop dat jullie mij kunnen helpen.

2 Laatst bewerkt door Doran (10-07-2010 09:03)

Re: papieren cupjes uit model plus paar andere vraagjes

Ik heb geen last van inklappende cupcakepapiertjes. Bewaar je ze zonder dat ze vouwen/iets tegenaan komt? Want zo klinkt het nu, dat ze misschien wat gedeukt zijn en dat krijg je er vervolgens moeilijk uit. Evt wat uitvouwen met je vingers en dan met spuitzak t cupcakepapiertje draaiend vullen met de cupcakemix; dan gaan de kronkels er wel wat uit.

De lemoncurd recepten ontlopen elkaar bijna niet volgens mij, ik maak altijd het tweede recept, die is heerlijk. Lemoncurd is op zichzelf niet stevig genoeg om een toef mee te spuiten maar je kunt de cupcakes wel ermee vullen (mbv appelboor) Voor toeven zou ik de lemoncurd mengen met een botercreme/meringue botercreme/frosting
. Je krijgt een aardige hoeveelheid lemoncurd en wat je over hebt kun je vrij lang bewaren dus ik zou wel een uitgekookt potje bij de hand houden, zonde om je lemoncurd weg te gooien.

Over de witte chocolade vulling; ik ken hem niet. maar je kunt  er vanuit gaan dat vullingen bedoeld zijn als vullingen en dus op zichzelf niet te gebruiken zijn als toef op cupcakes. Mengen van de vulling met botercreme/merinque botercreme of frosting kan wel om zo een toef met smaak te krijgen.

Hopelijk heb je wat aan de antwoorden, succes!

Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment!

Re: papieren cupjes uit model plus paar andere vraagjes

wat voor bakvorm heb je voor je muffins? Want de bakvorm van ieder merk/winkel is weer anders. Die van ikea is heel smal, die van de hema is heel laag, die van wilton is precies goed. Maaaar de papiertjes van al die winkels zijn weer gemaakt voor hun eigen bakvorm.... dus het is eigenlijk niet echt mix 'n match  :nooo

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: papieren cupjes uit model plus paar andere vraagjes

Mengen met de mbc is altijd een goed idee natuurlijk...

Ik bewaar de cupjes altijd heel zorgvuldig, juist om te voorkomen dat ze kreuken. Gedeukt zijn ze ook niet, maar die vouwtjes willen naar binnen toe. De muffinvorms komen ook bij de blokker weg (krijg je als je daar werkt he :P) De hoogte is gelijk aan die van de papieren cupjes en de doorsnee aan de bovenkant is 7 cm.