1

Onderwerp: citroenkwart met klopfix?

van 't weekend mijn eerste bekleedde taart gemaakt. met marsepein bekleed en als vullen een laagje met 4vruchtenjam met wat creme au beurre ertussen en 1 laag met citroenkwart.
De citroenkwart werd uiteindelijk erg vloeibaar (had wel een dijkje gemaakt met creme au beurre).
had ik de citroenkwart misschien moeten opkloppen met klopfix?

het was natuurlijk ook wel warm van 't weekend, maar ik durfde 'm ook niet meer in de koelkast te zetten nadat ik 'm bekleed had vanwege 't eventuele zweten.

Het gras bij de buren is dan misschien groener, wij hebben taart!

Re: citroenkwart met klopfix?

Als je er slagroom bij had gedaan en niet meer in de koelkast was ie er denk ik niet beter op geworden! :nooo
Denk dat het idd aan de warmte heeft gelegen, ik gebruik ook vaak kwark (mona) en dat gaat prima...
Waren de dijkjes voldoende hard geworden?

3

Re: citroenkwart met klopfix?

angelavanderploeg schreef:

Als je er slagroom bij had gedaan en niet meer in de koelkast was ie er denk ik niet beter op geworden! :nooo
Denk dat het idd aan de warmte heeft gelegen, ik gebruik ook vaak kwark (mona) en dat gaat prima...
Waren de dijkjes voldoende hard geworden?

Moet je de dijkjes eerst laten opstijven voordat je vult?

Ik had geen roomboter voor de creme au beurre, dus had margerine gebruikt...dat kan natuurlijk ook nadelig zijn geweest?

Het gras bij de buren is dan misschien groener, wij hebben taart!