1

Onderwerp: hahahah hoe kan dat nou?

ik ben vanochtend begonnen met het bakken van 4 kapsels
van 20 cm
de eerste heb ik oplopend gebakken met 270 mix 27 water en 4 eieren
hij werd netjes 7 1/2 cm hoog
de 2e met de zelfde hoeveelheden gebakken maar niet oplopend en ook die net zo hoog
de derde ook gebakken niet oplopend en die is gewoon ruim 8 cm hoog en met ruim bedoel ik ook ruim
wel zit er een randje aan maar dat kan ik zo weg snijden
het enigste wat er verschillend gedaan is,is dat ik bij de eerste 2 taarten vanaf 25/30 min ben gaan voelen zoals ik altijd doe
en bij de laatste heb ik hem gelijk op 35 min gezet
zou het daaraan liggen?
vraag me nu wel af of ik toch iets minder beslag erin zal doen of gewoon bakblik verhogen? maar daar heb ik echt een hekel aan om te doen

2

Re: hahahah hoe kan dat nou?

Misschien komt het omdat bij de derde taart de oven door en door heet is geworden?

Groetjes Gerien

3

Re: hahahah hoe kan dat nou?

Ik denk dat deur openen wat verschil kan maken. Ik zou iets minder mix nemen als je niet wilt verhogen.

4

Re: hahahah hoe kan dat nou?

Mijn moeder zei altijd de ovendeur zo min mogenlijk openen anders zakt alles in.

5

Re: hahahah hoe kan dat nou?

Denk toch dat het in het openen van de deur zit. Ik voel pas na 35 min. voor het eerst.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties