1

Onderwerp: Hellluuuuup taart smelt!

ik heb gister een taart gemaakt met een grote draak er op.
De draak licht al in de kliko was eraf gekomen gewoon naar beneden gesmolten en nu in 13 stukken.
Maar de halve taart is gesmolten en spontaan netjes twee rechte strepen  op de achterkant.

Wat zeggen jullie redden wat er te redden valt of opnieuw beginnen met de taart.
De draak moet opnieuw

http://i47.tinypic.com/10wpf7c.jpg
http://i48.tinypic.com/199l38.jpg

2

Re: Hellluuuuup taart smelt!

dit is er 1 voor het OEPS-topic.
maar ik denk, dat je deze overnieuw moet bekleden; stond hij niet in de koelkast dan? Of er een grote bloemenwaterval overheen???

Groetjes, Dorothea.

3

Re: Hellluuuuup taart smelt!

Overnieuw bekleden Kan dat ook ik dacht al alles op nieuw
Gewoon marsepein er af en dan op nieuw afsmeren?

4

Re: Hellluuuuup taart smelt!

oh mijn god wat een nachtmerrie.......... heel veel succes met het herstellen...

Groetjes Nathalie

Re: Hellluuuuup taart smelt!

Ik zou ook gewoon opnieuw bekleden hoor, en als je taart niet in de koelkast hoeft, ook vooral niet doen.
Door het grote temperatuurverschil tussen koelkast en buiten de koelkast gaat het gegarandeerd erg zweten!

En misschien ook wat steviger bc maken. Nu heb je roomboter met poedersuiker denk ik? De roomboter wordt nu bijna vloeibaar....

Succes ermee!!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Hellluuuuup taart smelt!

Dank je wel.

Hij moet in de koelkast hij is gevuld met slagroom echt een slecht idee

Eigenlijk moet er een draak naar boven klimmen dat gaat hem niet worden denk ik dan leg ik hem er maar bovenop ofzo.

Ga nu maar aan de gang met opnieuw bekleden echt balen
Ik maak geen taarten meer in de zomer.
roep ik nu heel hard

Re: Hellluuuuup taart smelt!

pfff ja ik ken het zeg...
bij mij is er nu ook een hele taart geruineerd.
een zwarte auto moest het worden.
maar ondertussen is mijn zwarte fondant vloeibaar!!! :(  :mad:

Ik zing mijn eigen wijsje!

8

Re: Hellluuuuup taart smelt!

Zelfde probleem hier, ik ga vannacht maar bekleden heb dit afgelopen nacht ook al gedaan dus de wallen hangen tot mijn knieen maar niks aan te doen. Want de kinderen komen natuurlijk 's ochtends vroeg!!!

Succes!!!!

Kitchen Corner, Nieuwstraat 15, Deventer. di-wo,vr 10:00-17.30 uur, donderdag van 10:00-20:00 uur en zaterdag 10:00-17:00 uur.
Voor cursus PME en diverse workshops kijk op de site www.kitchencorner.nl

9

Re: Hellluuuuup taart smelt!

Ohh wat vervelend!

Misschien je koelkast lager zetten zodat het verschil niet supergroot is (hoewel je dat met deze hitte wel blijft houden).
Als je funcakes botercreme gebruikt moet je veel minder water gebruiken. Dat scheelt ook.

Succes!

10

Re: Hellluuuuup taart smelt!

Suikertaartjes-Suuz schreef:

En misschien ook wat steviger bc maken. Nu heb je roomboter met poedersuiker denk ik? De roomboter wordt nu bijna vloeibaar....

Succes ermee!!

Hoe kan je die dan het beste nu maken

Het leven is een feestje maar je moet wel  zelf de slinger ophangen!!!!!!!!!!
Opbouwende kritiek is altijd welkom

11

Re: Hellluuuuup taart smelt!

ik maak hem zelf door de roomboter met mijn kenny lang te mixen. tot hij helemaal wit is en er uitziet als slagroom.
dan beetje bij beetje poedersuiker er bij.

succes!

Enthousiaste groet, Maxime

Re: Hellluuuuup taart smelt!

Of margarine

Cabana consulente worden? Wij zoeken jou! Ben je minimaal 23 jaar, representatief en in het bezit van een auto? Mail me dan of ga naar www.cabana.nl "Think summer, think Cabana"

Re: Hellluuuuup taart smelt!

nikita14 schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

En misschien ook wat steviger bc maken. Nu heb je roomboter met poedersuiker denk ik? De roomboter wordt nu bijna vloeibaar....

Succes ermee!!

Hoe kan je die dan het beste nu maken

Ik maak deze: http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing, en dan de stiff consistancy. Ik doe er ook wat extra citroensap en een snufje zout bij, dan is het niet zo mierzoet. Het wordt met de warmte ook wel wat zachter hoor, maar echt maar een tiende vergeleken met roomboter!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

14

Re: Hellluuuuup taart smelt!

Suikertaartjes-Suuz schreef:
nikita14 schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

En misschien ook wat steviger bc maken. Nu heb je roomboter met poedersuiker denk ik? De roomboter wordt nu bijna vloeibaar....

Succes ermee!!

Hoe kan je die dan het beste nu maken

Ik maak deze: http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing, en dan de stiff consistancy. Ik doe er ook wat extra citroensap en een snufje zout bij, dan is het niet zo mierzoet. Het wordt met de warmte ook wel wat zachter hoor, maar echt maar een tiende vergeleken met roomboter!

De link doet 't niet :(

Het gras bij de buren is dan misschien groener, wij hebben taart!

15 Laatst bewerkt door Roosanne (02-07-2010 20:33)

Re: Hellluuuuup taart smelt!

Suikertaartjes-Suuz schreef:
nikita14 schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

En misschien ook wat steviger bc maken. Nu heb je roomboter met poedersuiker denk ik? De roomboter wordt nu bijna vloeibaar....

Succes ermee!!

Hoe kan je die dan het beste nu maken

Ik maak deze: http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing, en dan de stiff consistancy. Ik doe er ook wat extra citroensap en een snufje zout bij, dan is het niet zo mierzoet. Het wordt met de warmte ook wel wat zachter hoor, maar echt maar een tiende vergeleken met roomboter!

Ik heb dit op advies van Suuz ook gebruikt deze week en ik moet zeggen dat ik super-enthousiast ben! Bij warm weer gebruik ik niets anders meer....
Het recept staat ook bij de recepten op dit forum: butter-creame (op basis van crisco)
Succes!!

16

Re: Hellluuuuup taart smelt!

superpupke schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:
nikita14 schreef:

Hoe kan je die dan het beste nu maken

Ik maak deze: http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing, en dan de stiff consistancy. Ik doe er ook wat extra citroensap en een snufje zout bij, dan is het niet zo mierzoet. Het wordt met de warmte ook wel wat zachter hoor, maar echt maar een tiende vergeleken met roomboter!

De link doet 't niet :(

Na het klikken op de link, even de komma aan het eind weghalen.....
http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing  ;)

17

Re: Hellluuuuup taart smelt!

http://www.wilton.com/recipe/buttercream-icing


komma te veel in de link!

Lekker doorbakken dan word ik steeds beter!

18

Re: Hellluuuuup taart smelt!

Dankjewel voor alle reacties heb hem gelapt nieuwe draak er op wat Hedera ranken er op.

En verder afgemaakt in de koelkast blaadjes maken koelkast open en vlug erop plakken en koelkast weer dicht.

Ik hoop dat ze hem heel op de locatie krijgen.