1

Onderwerp: waarmee afsmeren en is de temperatuur ervan belangrijk?

Zou graag willen weten waar ik mee zou moeten afsmeren en wat wijs is als je gaat bekleden met marsepijn.

- Klopt het dat van slagroom het marsepein smelt?
- En dat de (gewone) botercreme op een bepaalde temperatuur
  moet zijn??
- Is er nog een betere en vooral makkelijkere manier om af te
  smeren? (ga mn 1e taart maken, wil vooral dat ie lukt een
  volgende keer kan ik t mezelf dan wel wat moeilijker maken...)

Re: waarmee afsmeren en is de temperatuur ervan belangrijk?

als ik even snel wat cupcakes maak smeer ik het af met witte chocoladepasta.
dus dat zou op een taart ook kunnen lijkt me.

Ik zing mijn eigen wijsje!

3

Re: waarmee afsmeren en is de temperatuur ervan belangrijk?

voor marsepein word (in de boeken) ook gezeefde abrikozenjam aangeraden. ivm de kleur
zelf gebruik ik fondant dus

groetjes Wendy

4

Re: waarmee afsmeren en is de temperatuur ervan belangrijk?

Ok, super dank!!!
Maak de temperatuur voor beiden niet uit?

Re: waarmee afsmeren en is de temperatuur ervan belangrijk?

Gewoon afsmeren met 1:1 botercreme. Met jam kan ook maar dan kun je oneffenheden niet wegwerken :nooo . Met de bc afsmeren en even in de koelkast zetten. Dan met een heet mes erlangs om hem nog strakker te krijgen en dan bekleden. Hou er rekening mee dat het weer niet meegaat zitten waarschijnlijk :nooo

Groetjes Rebecca
Together forever, never apart. Maybe in distance, but never in heart!

Re: waarmee afsmeren en is de temperatuur ervan belangrijk?

als de temperatuur je onzeker maakt, zou ik afsmeren met buttercream (met shortening dus, dus wordt niet zo zacht zoals roomboter wordt op kamertemperatuur)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: waarmee afsmeren en is de temperatuur ervan belangrijk?

ik smeer altijd af met 1:2:3 merinque botercreme, lekker en wil prima

(misschien is het een idee om de volgende keer al je vragen in 1 topic te zetten ;) dat is ook overzichtelijker en makkelijker antwoorden ;))

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

8

Re: waarmee afsmeren en is de temperatuur ervan belangrijk?

koekiemonster schreef:

als ik even snel wat cupcakes maak smeer ik het af met witte chocoladepasta.
dus dat zou op een taart ook kunnen lijkt me.

Ik heb dit inderdaad gisteren gedaan was erg lekker. :Y

Het leven is een feestje maar je moet wel  zelf de slinger ophangen!!!!!!!!!!
Opbouwende kritiek is altijd welkom