Onderwerp: Key Lime Pie
Heb altijd succes gehad met deze taart. Ik vind hem erg lekker. Wel een calorieën bom maar ja daar is het dan ook een taart voor
Key lime pie
Bodem:
2 cups mix voor kruimelbodem
¼ cup suiker
100 gram roomboter
Vulling:
6 el. verse limoensap
4 velletjes gelatine
2½ cups slagroom = 560 ml.
280 gr. witte chocolade
224 gram cream cheese
1 cup suiker
1½ eetlepel limoen zest
Bodem:
Smelt de boter en roer het daarna door de kruimels en de suiker. Neem een springvorm van 25 cm. doorsnede en leg op de bodem een vel bakpapier. Doe daar de bodemvulling in en druk deze stevig aan.
Vulling:
Doe de verse limoensap in een kom en leg daar de 4 gelatine in om zacht te laten worden. Verwarm 110 ml. slagroom, mag niet koken, in een steelpan. Haal van het vuur af en voeg 280 gram witte chocolade toe. Roer dit totdat de chocolade gesmolten is. Roer de gelatine en het limoensap erdoor en laat dit afkoelen. Meng met een mixer de 224 gram cream cheese, 200 gram suiker en 1½ eetlepel limoen zest samen. Roer daarna het afgekoelde witte chocolade mengsel erdoorheen. Sla 450 ml. Slagroom stijf totdat er piekjes ontstaan. Spatel, absoluut niet kloppen, de slagroom door het witte chocolade mengsel en doe dit op de kruimelbodem. Doe er een folie overheen en laat dit 1 dag in de koelkast staan. Haal de springvorm uit de koelkast en met een scherp mes ga je langs de rand van de springvorm om het geheel los te kunnen krijgen. Haal de springvorm eraf. Snij de taart in punten met een in heet water gedoopt mes.
but you may also be the world to one person."