1

Onderwerp: Fondant-crisco-warmte

Ik heb dit weekend enkele cc's gemaakt. Mijn werkblad had ik ingewreven met crisco, alsook mijn deegrol. Nu plakt alles verschrikkelijk, ik was echt beschaamd om ze zo af te geven  :/

Is dit puur door de warmte of is het de combinatie warmte met (teveel?) crisco?

2

Re: Fondant-crisco-warmte

het is beide denk ik :)  :)  :)  Ik weet niet of je fondant of marsepein hebt gebruikt, maar het komt beide niet ten goede met dit weer :)  :)

3

Re: Fondant-crisco-warmte

Ik gebruik op dit moment suikerbakkerspoeder ipv crisco. Crisco is een drama als het zo warm is.

Maak van elke dag een feest!!
Een limburgse taartenbakster uit het noorden.

4

Re: Fondant-crisco-warmte

Ik werk dus met rolfondant die ik zelf kleur. Zou het helpen als ik er wat tylose bijdoe? Vooral in mijn geboetseerde figuurtjes dan, die waren het ergste om te maken en te houden.

Suikerbakkerspoeder, is dat bloemsuiker??

5

Re: Fondant-crisco-warmte

suikerbakkerspoeder is zoals poedersuiker maar dan fijner

Zeg ik dat zo goed???

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

6

Re: Fondant-crisco-warmte

Tamara1977 schreef:

suikerbakkerspoeder is zoals poedersuiker maar dan fijner

Zeg ik dat zo goed???

Ik weet niet of het fijner is, er zitten in ieder geval geeen klontertjes in. Je kunt het gewoon in de webshop bestellen. Ik kan niet zonder!

Maak van elke dag een feest!!
Een limburgse taartenbakster uit het noorden.

7

Re: Fondant-crisco-warmte

tylose helpt zeker voor de stevigheid en moet je bij geboetseerde figuurtjes wel gebruiken..ook als het niet zo warm is als nu.