1

Onderwerp: welke peer als vulling?

Vul graag mijn taarten met vers fruit. Aardbeien, frambozen en kersen gaat prima op een laagje vulling ( bavarois) en in de taart.

Heeft iemand ervaring met peer en wel welke peer?

Alle tips en aanbevelingen zijn welkom.

alvast bedankt.

2

Re: welke peer als vulling?

zoveel keus is er niet nu met de peren..
als je die dikkerds hebt (doyenne du comice of zo) die zijn zachter en meliger als ze rijp zijn.
de dunnere peren (conference) zijn wat steviger. en lekkerder vind ik.
maar peer wordt natuurlijk wel snel bruin, beetje citroensap erover?

3

Re: welke peer als vulling?

Ik heb eerst verse peer gebruikt maar zoals Chantal aangeeft: het wordt snel bruin (dus citroensap erover). Omdat de peer die je koopt nog niet zacht genoeg is, moet je het goed inschatten wanneer ie lekker is.
Daarom een keer een (klein) blikje peer van AH gebruikt en sindsdien niet anders meer: in een taart proef je niet, dat het een peer uit blik is en hij is stevig, sappig, en verkleurt niet.

Groet, Jolanda

Re: welke peer als vulling?

Hartstikke bedankt voor de tips Chantal en Jolanda.

5

Re: welke peer als vulling?

Hulp nodig met proeven???  :D

6

Re: welke peer als vulling?

Wat voor smaak bavarois maak je bij de peer?