1

Onderwerp: Wat anders dan botercreme?

Hoi dames,

Ik ben maar een beginner en had een vraagje namelijk.

Met wat kan ik nog meer dijkjes maken en afsmeren dan botercreme?

2

Re: Wat anders dan botercreme?

royal icing. recept vind je links in de balk

Facebook fanpagina: Julie's Taarten

3

Re: Wat anders dan botercreme?

de royal icing wordt hard. is het dan nog wel makkelijk en mooi om de taart door te snijden?

het lijkt me met royal icing namelijk ook een keer leuk om mee af te smeren

Groetjes, Franka

4

Re: Wat anders dan botercreme?

Hartstikke bedankt,dames...

Iemand nog andere suggesties?

5

Re: Wat anders dan botercreme?

Pati creme gebruik ik veel, veel lekkerder en minder zwaar dan botercreme. En het is ook lekker stevig.

6

Re: Wat anders dan botercreme?

banketbakkersroom kan eigenlijk ook

Facebook fanpagina: Julie's Taarten

7

Re: Wat anders dan botercreme?

dreamer schreef:

banketbakkersroom kan eigenlijk ook

Is dat niet te vochtig? Dan gaat je marsepein/fondant toch smelten?

Forget love, I'd rather fall in chocolate.

8

Re: Wat anders dan botercreme?

als ik de biscuit vul met banketbakkersroom en daarna afsmeer met botercreme, maak ik geen extra dijkje. de vulling is al stevig genoeg.

Facebook fanpagina: Julie's Taarten

9

Re: Wat anders dan botercreme?

Millewijn schreef:
dreamer schreef:

banketbakkersroom kan eigenlijk ook

Is dat niet te vochtig? Dan gaat je marsepein/fondant toch smelten?

Dat is absoluut te vochtig, als je geen smelttaart wil niet doen :)

Groetjes Melanie

10

Re: Wat anders dan botercreme?

Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar ik heb op het forum vaker gelezen dat er ook witte chocopasta gebruikt wordt. BBR zou ik iig niet gebruiken  :nooo

11

Re: Wat anders dan botercreme?

dreamer schreef:

als ik de biscuit vul met banketbakkersroom en daarna afsmeer met botercreme, maak ik geen extra dijkje. de vulling is al stevig genoeg.

Ja maar de vraag ging om dijkjes en afsmeren, dat zou ik dus echt niet met BBR doen.... vullen? prima!

Forget love, I'd rather fall in chocolate.

12

Re: Wat anders dan botercreme?

Ik gebruik inderdaad vaak (witte) chocopaste; werkt geweldig!

Re: Wat anders dan botercreme?

ik spuit nooit een dijkje en vul ook met banketbakkersroom. heb ook wel eens afgesmeerd met witte chocopasta en dat gaat ook niet. vind botercreme alleen wel fijner afsmeren.

Groetjes Miranda

14

Re: Wat anders dan botercreme?

Zou het met custardpudding dan ook kunnen?  (dijkjes en afsmeren)