1

Onderwerp: Paar vraagjes

Met de zoekfunctie kwam ik niet ver en om nou alle pagina's door te bladeren of mijn vraag al ergens staat....dus dan maar zo.
Ben beginneling, al heel veel info opgezocht hier, maar heb toch nog ff een paar vraagjes.
Ik weet dat als je een vulling hebt, je met botercreme een dijkje moet maken voordat je kan bekleden.
Nou gaat er in cupcakes natuurlijk maar heel erg weinig vulling, daarom lijkt het me wel zo lekker om het dijkje ook een smaakje te geven. Maar kan dat wel? Want het smaakje is natuurlijk ook vloeibaar...
En als ik een cakeje gevuld hebt en ik wil er gewoon glazuur over doen, moet ik dan ook een dijkje maken?
En als ik zo'n mooie toef wil maken, doe ik dat gewoon met botercreme of kan dat ook anders?

2

Re: Paar vraagjes

Als er hier op het forum over een dijkje wordt gesproken, wordt er een dijkje met botercrème bedoeld waarmee voorkomen wordt dat de vulling tegen de bekleding van marsepein of rolfondant aankomt, waardoor deze zou kunnen smelten. Voor cupcakes gaat dit natuurlijk niet op, dus die hoeven geen dijkje...

Cupcakes kun je gewoon vullen met de appelboor, en daar kun je alle smaakjes aan toevoegen die je wilt.

Over de toef is wel al veel gepost hoor, zoek op 'toef AND cupcake' en je krijgt diverse opties en recepten.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Paar vraagjes

Ja maar als ik de cupcake gevuld heb, dan komt die vulling er bovenuit en als ik dan met fondant ga bekleden, dan smelt dat toch? Of hoeft dat in dit geval dan niet omdat het alleen bovenop is en niet aan de zijkanten?

Zal nog eens ff zoeken dan op toef.

4

Re: Paar vraagjes

Nee hoor, dat gaat niet direct smelten, je doet toch ook nog wat op de cupcake om je rolfondant vast te plakken?
Ik maak trouwens een gat met de appelboor, vul het op en stop dan het bovenste topje van de cake die uit het gat komt, weer terug op z'n plek. Maar ook als je dat niet doet valt dat allemaal wel mee hoor.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Paar vraagjes

sjackie schreef:

Ja maar als ik de cupcake gevuld heb, dan komt die vulling er bovenuit ....

het is niet de bedoeling dat de vulling er bovenuit komt.  :nooo
eerst vullen en dan afsmeren met iets waar marsepein/fondant niet van smelt

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: Paar vraagjes

Tis wel handig dat je bij het zoeken ff iets aanvinkt anders vind je zo moeilijk wat :P

Vulling komt er ook niet echt bovenuit, maar tis wel open dus komt het wel met de fondant in aanraking.
En blijft er nog wel wat te vullen over als ik het topje weer terugdoe? Tis al zo'n klein beetje vulling wat erin gaat :P
En daarom vroeg ik mij dus ook af of ik de creme voor het dijkje ook een smaakje kan geven omdat het maar zo'n klein beetje vulling is wat erin gaat, dan proef je er dus zowat niks meer van volgens mij.
Maar goed, dat dijkje is dus meer voor als je een hele taart gaat  bekleden en niet als je alleen de bovenkant van een cupcake doet.

Heb al een paar recepten opgeslagen, zag wel een x bonbonblokvulling en after eight staan, alleen de recepten zelf kon ik nog niet vinden. Kan iemand die misschien voor mij herhalen?

7

Re: Paar vraagjes

Recepten (ook van vullingen) vind je onder 'Recepten' - http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/4/Vullen/

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

8

Re: Paar vraagjes

Links bij de recepten:
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2 … htvulling/
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … ocvulling/

En je hebt gelijk, gevulde cupcakes zijn niet zo vol gevuld. Maar als je zorgt dat de cake zelf lekker is, is dat niet zo'n ramp.
De 1:1 crème kun je ook een smaakje geven hoor, geen punt. Vind het persoonlijk niet lekker (ook niet met smaakje) als vulling, maar ja, dat is persoonlijk ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: Paar vraagjes

ach ja tuurlijk, kan ook gewoon op de site zelf onder recepten zoeken. Ik kom wel lekker blond over zo he hihi. Laten we het er maar op houden dat het door de warmte komt :)
De 1e cupcakejes die ik vandeweek had gemaakt (heb foto geplaatst) heb ik gevuld met de luxe botercreme, die met banketbakkersroompoeder en afgesmeerd met 1:1 botercreme. En toen glazuur erover.
Ze hebben niet echt de tijd gehad om te koelen, dus de glazuur was ook nog niet hard, maar lekker waren ze wel.