Onderwerp: spoed-marsepein barst
Ik heb al vaak gelezen dat marsepein scheurt, en dat heb ik ook al wel eens voorgehad, en dan hielp telkens herbeginnen wel. Maar nu barst mijn marsepein. Het is dus niet zo dat ik hem te dun uitrol, want het begint al als hij nog heel dik is, bij het beginnen van het uitrollen. Ergens splijt hij dan een beetje open, en dat wordt steeds meer. Ook de randen hebben allemaal barstjes, zodat ze 'gekarteld' worden. Vroeger kreeg ik altijd mooie egale randen. Hoe kan dit?! Ik gebruik de 1/3 van de webshop, en werk met crisco (vroeger met poedersuiker, maar ben overgeschakeld omdat ik las dat de marsepein dan glanzender bleef) Wie helpt me, want ik vind het echt niet meer leuk zo. De laatste 3 taarten waren echte stressjobs (met ondermaats resultaat), terwijl het vroeger zo'n leuke hobby was 

Was laatst bij dlt en heb gevraagd of er nog meer klachten waren.. Die waren er idd.. Er was geloof ik een verkeerde levering ofzo.. Ze raden aan om het even op te warmen in de magnetron en dan met heel licht vochtige handen. Even onder de kraan en dan afschudden zeg maar... Dan doorkneden en het moet dan goed gaan.. Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.. Op de site van dlt staat bij de beoordelingen van de marsepein een uitgebreidere beschrijving...