1

Onderwerp: biscuitmix van vanochtend nu bakken?

ik had vanochtend nog een beetje biscuitmix over. Kan ik dat nu nog bakken of moet ik het weggooien?

En dan nog een vraagje.. hoeveel mix gebruiken jullie voor een springvorm van 26cm en hoelang in de oven?
ik had de tabel gebruikt maar dat vond ik te weinig dus heb extra gemaakt. Hij heeft 40 minuten en daarna nog even in de oven gestaan maar hij was niet gaar.

'Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt'

2

Re: biscuitmix van vanochtend nu bakken?

Je bedoelt beslag, neem ik aan? Ik denk dat een half uurtje wel kan, maar een paar uur? Je kunt het ook uitproberen, anders wordt deze toch ook weggegooid  ;) .
Voor mijn 25 cm gebruik ik 400 gr mix. Deze gaat 50-55 minuten in de hetelucht op 160 gr. Mijn kapsels worden ong. 8 cm hoog.
De tabellen van DLT vind ik persoonlijk ook te weinig.

3

Re: biscuitmix van vanochtend nu bakken?

ik zou proberen mits koelbewaard en misschien nog even mixen maar dat is vast niet meer relevant.

voor 25cm gebruik ik 340 mix en bak in hetelucht oven op 175gr (voorverwarmen op 150) en dan 35 min. ik mix met een kennie en mijn biscuit is altijd hoog genoeg.