1

Onderwerp: Schuimtaart zakt in

He hallo,

ik ben bezig met de aardbeien schuimtaart van hier op het forum.
Maar nu kijk ik net in mijn oven en zie dat mijn schuimbodem is ingezakt. Er zijn ewoonstukken vanaf gevallen. Maar ik heb er nog helemaalniet aangezeten.
Weet iemand hoe dit kan gebeuren?

Alvast bedankt!

Re: Schuimtaart zakt in

Misschien te heet gebakken? Schuimpjes en schuimtaart moeten eigenlijk meer "drogen" in de oven dan echt bakken op hoge temperatuur.
Als je dus een schuimbodem te heet bakt, wordt de buitenkant al heel snel gaar, hard en brokkelig, terwijl het middelste nog helemaal niet heeft kunnen garen...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Schuimtaart zakt in

Of te kort gebakken (gedroogd dus inderdaad  :D  ), dan zakt-ie ook in.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

4

Re: Schuimtaart zakt in

Ben effe naar het recept gaan kijken, en voor mij zou 45 minuten veel te kort zijn. Die van mij bak ik altijd op 100 graden en dan 2 uur. Maar Lilo schrijft ook al dat hij op haar manier inzakt en zacht is aan de binnenkant. Ik wil die van mij altijd wat steviger hebben, vandaar....

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

Re: Schuimtaart zakt in

Ik bak eiwitschuim ook altijd op 100 graden, gewoon tot het klaar is. Kan inderdaad wel even duren...  :lol:

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/