1

Onderwerp: invriezen! wie oh wie weet meer over vriezen brrrrrr

hoi hoi,

ik heb wel eens een periode dat ik meerdere taartjes maak en dan ben ik aan het haasten en aan het vliegen om alles klaar te krijgen!

nu ben ik een tijdje aan het nadenken om kapsels gevult met
botercreme / jam / en mona toetjes in te vriezen  :s

kan dit ??? deze combi invriezen? en is een huishoud zak echt voldoende? moet ik deze afsluiten en s'avonds uit de vriezer in de koelkast laten ontdooien ( gesloten zak of open ???? )  :/

maar de grootste ???? heb ik bij de mona's of dit in de vriezer kan! :Y

snappen jullie het nog haha ik word er niet helemaal wijs uit mijn eigen bericht  :o  :o  :o

nou tips welkom! heeeeeeeeeeeeel graag!  :Y

alvast heel erg bedankt groetjes angel   :D

kijken of we er weer wat van kunnen bakken !!!!

2

Re: invriezen! wie oh wie weet meer over vriezen brrrrrr

Als je even de zoekfunctie gebruikt, en dan zoekt op "invriezen", vind je meerdere topics hierover!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: invriezen! wie oh wie weet meer over vriezen brrrrrr

ja maar niks over de mona's  :o

kijken of we er weer wat van kunnen bakken !!!!

4

Re: invriezen! wie oh wie weet meer over vriezen brrrrrr

Mona kun je invriezen!! :D

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

5

Re: invriezen! wie oh wie weet meer over vriezen brrrrrr

Hoi,
Toevallig net een ander invriesvraag beantwoord.
Invriezen is nooit een probleem als je een geventileerde "no frost" koeling hebt. Zo'n Amerikaanse kanjer dus.
Heb je die niet dan is het invriezen eigenlijk geen probleem. De problemen ontstaan tijdens het ontdooien.
Zodra de taart uit de koeling komt slaat er condens op. Condens is funest voor de decoraties, die gaan smelten (vooral die van Royal Icing) en vlekken.

Zet de taart in een kartonnen doos en pak de doos in met krimpfolie.
Haal de taart de avond van tevoren uit de vriezer en plaats hem in de koeling. Haal de krimpfolie eraf. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk vocht in de koeling is. Dus geen kratje natte andijvie in je groentela :)
In de koeling kan de taart rustig ontdooien. Check af en toe of ie toch niet condenseert. Haal de taart een uurtje voor transport uit de koeling.
Succes!
Tineke

6

Re: invriezen! wie oh wie weet meer over vriezen brrrrrr

allemaal????? de aardbij ?? citroen ??? en de damblance???

:o  :o  :o  dubbel check haha

en weet je ook hoe ik ze het beste kan verpakken en ontdooien?

dichte of open zak? koeling?

oooooh heel erg bedankt alvast!!!!!! :Y  :Y

kijken of we er weer wat van kunnen bakken !!!!

7

Re: invriezen! wie oh wie weet meer over vriezen brrrrrr

aha lees net ook het andere berichtje hihi

over het ontdooien! ik bekleed ze later pas en eh wat is kripfolie?
gewoon huishoudfolie?

ja ik weet het ik ben een kuiken met dat soort dingen  :+

kijken of we er weer wat van kunnen bakken !!!!