Re: Recept BB 30 cm
http://www.mariekesnijder.nl/taarten/Bestanden.htm
Deze is dan wel niet voor basisrecept, maar je kunt wel de inhoud van de bakvormen goed berekenen (de ronde)
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Recept BB 30 cm
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
http://www.mariekesnijder.nl/taarten/Bestanden.htm
Deze is dan wel niet voor basisrecept, maar je kunt wel de inhoud van de bakvormen goed berekenen (de ronde)
Ik heb inderdaad 15 eieren gebruikt voor de taart van 30 cm.
Alles dus ook *15 gedaan, volgens de makkelijkere berekening.
Bakvorm was gevuld tot de helft.
Als ik met de liters reken kom ik op 10 eieren.
Maar dat was de vorige keer veel te weinig, vandaar mijn 15 stuks.
Ik denk dat het bij mij ligt aan het mixen, gezien ik met de handmixer werk.
Volgens de 2e berekening zou je 5 eieren *2,25 doen. Dan kom je wel in de buurt van de 15 .
Maar ja, als ik em nu nog maar half vol had, hoeveel heb ik dan we niet nodig voor 3/4 .
Dusss......
als je volgens die berekening 10 nodig had en je hebt veel te weinig, denk ik idd dat het aan het mixen ligt
wat je kan doen is het in 2 gedeelten mixen
zorg tijdens het mixen dat je mixers niet geheel verdwijnen onder het mengsel, want dat krijg je er geen lucht in
minimaal 10min mixen en warme eieren gebruiken
daarna bloem en maizena erdoor spatelen
misschien dat het dan wel goed gaat
Warme eieren, check had ik.
min 10 min, had ik ook, zelfs 30
Bloem en Maizena netjes spatelen
Alleen mijn mixers verdwenen in het beslag, volledig.
Dus dat zal de boosdoener zijn denk ik.
Ben ik daar ook weer achter.
Al doende leert men, & met veel advies van een ieder hier
ja idd, gewoon vaak genoeg oefenen
maar je zult het verschil zien wanneer je de mixers er een beetje boven houd
en af en toe wel eens over de bodem zodat je alles erdoor mixt
komt vanzelf goed!! dat weet ik zeker
Bedankt voor alle feedback.
Hier ga ik zeker mee aan de slag!
Overigens zijn de verhoudingen voor inhoud van ronde vormen als volgt te berekenen:
je neemt de straal van het origineel (de helft van de doorsnee). Die doe je in het kwadraat.
je neemt de straal van de grootte die je wil, die doe je in het kwadraat.
je deelt de tweede door de eerste. Dat is je verhouding. Vermenigvuldig alle ingredienten met dit getal.Voorbeeld: van 20 naar 30:
20: 2=10, kwadraat is 100
30: 2=15, kwadraat is 225
225/100 = 2,25
Dat betekent dat je door een 30cm ronde taart 2,25x zoveel van alles nodig hebt als voor een 20cm ronde taart.(sorry, was ooit lerares wiskunde, kan het niet laten)
Hoi hoi,
Bedankt voor je berekening, (ik heb totaal geen wiskunde knobbel) maar ik wil alles leren.
Heb je ook een berekening voor vierkanten en rechthoekige taartvormen???
Bedankt groetjes Binkie
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Recept BB 30 cm
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.