Re: cereal treats
ik heb een hele plakkerige balk in de ovenschotel liggen en vraag me af, of ik er überhaupt nog iets mee kan doen....
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » cereal treats
ik heb een hele plakkerige balk in de ovenschotel liggen en vraag me af, of ik er überhaupt nog iets mee kan doen....
Nou ik heb een poging gedaan, alles al bijna in vorm maar het was een bobbelige bal geworden die ook nog eens vrij breekbaar was, er brak van alles vanaf, kon er niks mee helaas.
Misschien over een tijdje eens eenpoging met de échte rice krispies maar momenteel heeft het voor mij afgedaan
Ben benieuwd hoe het met je 'plak' gaat Dot :d
Ik heb vroeger al meerdere keren rice krispie treats gemaakt, maar dan met toffee erin. Het recept is als volgt:
4 oz. boter
4 oz. marshmallow
4 oz. toffee
6 oz. rice crispies
De boter, marshmallow en toffee smelten, dan van het vuur halen. De rice crispies erdoor roeren en het mengsel laten stollen op bakpapier.
Door de toffee blijft het wat soepeler en kun je er, denk ik, makkelijker vormen mee maken. Ik maakte er indertijd alleen blokken van om zo op te eten.
De foto's die ik heb gezien van het roze gehakt zijn heel herkenbaar. Ik heb ook al eens een groen mengsel gehad (groene marshmallows) en dat is minder smakelijk om te zien.
Ik heb vandaag bij mijn albert heijn gezocht naar rice krispies, maar die waren daar niet te krijgen. Nu de Jumbo nog proberen.
Succes met alle baksels.
Nou ik heb een poging gedaan, alles al bijna in vorm maar het was een bobbelige bal geworden die ook nog eens vrij breekbaar was, er brak van alles vanaf, kon er niks mee helaas.
Misschien over een tijdje eens eenpoging met de échte rice krispies maar momenteel heeft het voor mij afgedaan
Ben benieuwd hoe het met je 'plak' gaat Dot :d
hier is hij in een welbekende grijze bak geëindigd...
ik vraag me af binnen hoeveel tijd je zoiets moet verwerken...
en... hoe lang kan je het daarna bewaren, kan je bijvoorbeeld er iets van maken en het dan een paar dagen later op een taart zetten of wordt de smaak daar niet beter van?
groetjes toetje
Bij Cakeboss gebruiken ze de kant en klare versie van de ricecrispies.. deze zijn hier (US) gewoon in de supermarkt te krijgen..
Ik heb er nog niet meer gewerkt maar ga dit binnenkort eens proberen..
Wat betreft bewaren en serveren heb ik wat gevonden op de site van de echte rice crispies (van Kellogg's:)
http://www.ricekrispies.com/recipes/the … nal-treats
Binnen twee dagen gebruiken, luchtdicht bewaren. Invriezen kan ook, binnen 6 weken gebruiken. Invriezen in lagen met bakpapier ertussen.
super thnx
ga het met de verjaardag van zoonlief denk ik proberen
Deze is ook grappig! Met tips voor het verwerken: je handen bevochtigen met water voordat je gaat modelleren met crispy treats.
Bij de AH in Soest verkopen ze gewoon de Kelloggs krispies, zowel de naturel als bruine (choco krispies). Ik koop ze ook regelmatig bij andere supermarkten.
Bij Cakeboss gebruiken ze de kant en klare versie van de ricecrispies.. deze zijn hier (US) gewoon in de supermarkt te krijgen..
Ik heb er nog niet meer gewerkt maar ga dit binnenkort eens proberen..
Gevonden! Laten weten he, of het wat is?
Bij de AH in Soest verkopen ze gewoon de Kelloggs krispies, zowel de naturel als bruine (choco krispies). Ik koop ze ook regelmatig bij andere supermarkten.
Ja, ik vond het ook al zo vreemd dat sommigen ze niet konden vinden Ze zijn er bij mijn AH zelfs in Euroshoppervariant
klinkt als een goed serial treats recept jam jam.
Zijn er al fotos van mensen die het gelukt is hiermee iets te maken??
Paula66 schreef:Bij de AH in Soest verkopen ze gewoon de Kelloggs krispies, zowel de naturel als bruine (choco krispies). Ik koop ze ook regelmatig bij andere supermarkten.
Ja, ik vond het ook al zo vreemd dat sommigen ze niet konden vinden Ze zijn er bij mijn AH zelfs in Euroshoppervariant
die euroshopper variant.... zijn dat die honing dingen??
Zijn er al fotos van mensen die het gelukt is hiermee iets te maken??
Ik ben fan, zoals je ziet! Het is namelijk lekkerder dan van die grote decoraties van alleen fondant of marsepein, en een stuk minder gedoe dan het van taart te maken. Bij de doosjes is het deksel van cereal treats, bij de buiktaart de buik+de borsten, en uiteraard de flipflops
Ik heb al vanalles geprobeerd om af te smeren, ( botercreme, royal icing en Paris Cutler's ganache), maar ben voorlopig met de ganache het meest tevreden.
He wat een super fotos zeg!
En gebruik je dan het recept van het begin van dit topic? Ziet het er dan zo uit als het roze gehakt zeg maar ?
Ja dat wil ook graag weten of je dat recept gebruikt. en Wat is" Paris Cutler's ganache?
Ik heb er dit mee gemaakt, begin deze zomer.
Het hoofd is gemaakt/geboetseerd van Cereal Treats en schommelt (bubble head)
De rice krispies zijn hier in België trouwens in elke grote supermarkt te vinden tss de ontbijtgranen. (Colruyt, Carrefour, GB, Delhaize)
Ik ga zeker de tip opvolgen en eens met ganache afsmeren, hoewel ik niet echt problemen had met botercreme (mss weegt het wel wat minder?)
en het doosje met rozen is mooi!! dat ga ik ook eens (ongeveer) namaken als dat mag
En gebruik je dan het recept van het begin van dit topic? Ziet het er dan zo uit als het roze gehakt zeg maar ?
Ik gebruik het tweede recept ( iets naar beneden scrollen), en dat wordt inderdaad roze gehakt
Ja dat wil ook graag weten of je dat recept gebruikt. en Wat is" Paris Cutler's ganache?
Uit het boek Planet Cake: dat heeft veel meer chocola dan slagroom ( uit m'n hoofd: 1200 g chocola op 600 ml room) en wordt daardoor goed hard
Ik ga zeker de tip opvolgen en eens met ganache afsmeren, hoewel ik niet echt problemen had met botercreme (mss weegt het wel wat minder?)
Nee, het weegt zeker niet minder, integendeel! Daar moet je dus wel mee uitkijken. Het grootste voordeel vind ik zelf de smaak ( ik vind botercreme heerlijk met taart, maar minder met de cereals), en je kunt het iets beter glad afsmeren, het plakt er ook beter aan vast, vind ik.
Mooie LPS!!
Euh ... stomme vraag waarschijnlijk ... maar als jullie hiervoor 'boter' gebruiken, bedoelen jullie dan 'echte, goede boter (zoals wij dat in België zeggen) of plantaardige margarine??
groetjes samantha
'echte, goede boter
Wat leuk zeg! Ik wilde hier vandaag de spullen voor gaan halen om het een keer uit te proberen.. Maar maakt uit verschil of ik gezouten of ongezouten roomboter gebruik? Of volstaat gewone blue band bakboter ook?
Alvast bedankt!
Ik gebruik er ook blue band voor
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » cereal treats
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.