1

Onderwerp: Help! bekleden zonder marsepein/fondant

Hoi,

Ik wil graag voor mijn vriend zijn verjaardag een leuke taart maken maar hij lust geen marsepein of fondant. Iemand een idee waar ik de taart mee kan bekleden of afsmeren? Waar smaakt icing naar??

Alvast bedankt.

Gr. Claudia

2

Re: Help! bekleden zonder marsepein/fondant

Ganache? --> Dat is een heerlijk chocoladelaagje, zie de recepten.

Icing is eiwitglazuur en dat smaakt behalve heel zoet naar niks, of je moet er een smaakstofje in doen. Het wordt bovendien (kei)hard.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: Help! bekleden zonder marsepein/fondant

Ik heb je titel even wat meer inhoud gegeven.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Help! bekleden zonder marsepein/fondant

Chocolade ganache is heerlijk. Icing lijkt me niet zo lekker. Als je online zoekt naar frosting recepten (of eigenlijk beter frosting recipe), dan vind je veel recepten op de amerikaanse sites.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

5 Laatst bewerkt door Olga'74 (25-06-2010 22:25)

Re: Help! bekleden zonder marsepein/fondant

chocolate leather, is leuk werkje om te maken en is als je een beetje snel werkt (en met deze temperaturen gaat dat prima) is het net zo te bewerken als marsepein (structuurmat ed). kijk maar bij recepten.

of slagroomtaart