1

Onderwerp: De kleur van chocobiscuit?

Dag,
Ik wil een schwarzwalder kirchtorte maken en daarvoor wilde ik een chocobiscuit bakken ipv echte chocoladetaart. Hier op het forum had ik gevonden hoeveel cacao ik moest toevoegen. Maar het beslag wordt heeeeeeeel licht beige.
Ik heb het nog niet gebakken, maar welke kleur wordt jullie chocobiscuit? En hoe maken jullie het?
We hebben net wat extra cacao toegevoegd en ook wat bruine kleurstof, maar erg donker wordt het natuurlijk niet.

Moet ik een gewone chocoladecake bakken? Of hebben jullie andere tips?

2

Re: De kleur van chocobiscuit?

De chocoladebiscuitmix wordt wel wat donkerder, dat is ook de manier waarop ik een chocobiscuitmix maak. Met cacoa wordt het inderdaad erg licht.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: De kleur van chocobiscuit?

In mijn Zwitserse bakboek staat dat je aan het biscuitbeslag 120 gr bittere chocola moet toevoegen, gewoon van een choc reep fijn geraspt. Dus misschien kun je door je beslag nog een reep chocola toevoegen ?

Christine.

4

Re: De kleur van chocobiscuit?

keukentje schreef:

In mijn Zwitserse bakboek staat dat je aan het biscuitbeslag 120 gr bittere chocola moet toevoegen, gewoon van een choc reep fijn geraspt. Dus misschien kun je door je beslag nog een reep chocola toevoegen ?

Bedankt. Maar 120 gr chocola, voor welke hoeveelheid beslag is dat?

Ik denk dat ik hier ook eens op zoek ga naar chocobiscuitmix. Ik haal mijn botercrememix, marsepein en fondant en àl mijn gereedschapjes en taartspeelgoedjes al uit Nederland. Biscuitmix haal ik als het mogelijk is gewoon hier.
En anders de volgende keer toch maar Chocolade taart ipv biscuit.

Bedankt voor de snelle antwoorden!

Re: De kleur van chocobiscuit?

Volgens mij wordt schwarzwalder kirschtorte van chocoladecake gemaakt, niet van biscuit.
Het zal ongetwifeld een heerlijke taart worden hoor, dus het zal niet uitmaken waarschijnlijk.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: De kleur van chocobiscuit?

Ik gebruik mijn mix voor chocoladebiscuit, die is mooi donkerbruin en smaakt lekker naar chocolade. Biscuit sauceren met siroop + kirsch. Voor de vulling gebruik ik een pot krieken waarvan ik het sap bind met koudbindmiddel (dan moet je niet staan koken) en slagroom natuurlijk. De zijkant maskeren met slagroom en dan chocoladeschilfers ertegen. Bovenop mooi afwerken met slagroom en naar wens chocolaatjes en/of bigarreaux.

Re: De kleur van chocobiscuit?

En ik zou de slagroom wat verstevigen met gelatine, dan blijft ie ook een tijdje mooi!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: De kleur van chocobiscuit?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

En ik zou de slagroom wat verstevigen met gelatine, dan blijft ie ook een tijdje mooi!

Is niet nodig bij een goeie slagroom (en goed koelen natuurlijk) hoor. Ik gebruik nooit versteviger en zeker nooit gelatine.

9

Re: De kleur van chocobiscuit?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Volgens mij wordt schwarzwalder kirschtorte van chocoladecake gemaakt, niet van biscuit.
Het zal ongetwifeld een heerlijke taart worden hoor, dus het zal niet uitmaken waarschijnlijk.

Ja inderdaad, maar aangezien we hier met een nieuwe oven en een nieuw merk biscuitmix wat aan het experimenteren zijn, wilde ik biscuit gebruiken voor deze taart.
Hij was volgens de proevers wel lekker. Alleen jammer van de kleur dus. Volgende keer gewoon met chococake dan maar.

Re: De kleur van chocobiscuit?

Gefeliciteerd met je nieuwe oven en een geslaagde taart!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/