Onderwerp: Icing vraag
Hallo allemaal.
Ik heb op de site een decoratie setje gekocht. Nu zitten en icing bakjes bij in donkere kleuren. Hoe nu verder. Misschien een hele dommem vraag. Moet ik het mengen ergens mee?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Icing vraag
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hallo allemaal.
Ik heb op de site een decoratie setje gekocht. Nu zitten en icing bakjes bij in donkere kleuren. Hoe nu verder. Misschien een hele dommem vraag. Moet ik het mengen ergens mee?
Ik weet niet wat je bedoelt
Ik heb onderstaand setje gekocht.
Nu zitten er kleur potjes bij maar dat moet ik ergens mee mengen. Ik denk met de poeder die ik nu ergens tegen ben gekomen
Ahaaa
Dat zijn kleurpasta's. Die kun je met een tandenstokertje door de icing mengen. De kleur is heel sterk, dus je hebt maar een beetje nodig.
De poeder gebruik je waarschijnlijk in het bijgeleverde recept om icing mee te maken. Die is dan wit en met een beetje kleurpasta kun je er een ander kleurtje aan geven.
Leuk setje, veel plezier ermee!!
Je kunt met die potjes trouwens ook fondant en marsepein kleuren, doe ik ook altijd maar was ik even vergeten te zeggen
Poeder zat er niet bij. Dat moet ik dus bestellen.
bestel dan maar meer mee want anders zijn de verzend kosten erg kostbaar.
dank voor je hulp
Ik dacht dat je dat poeder in het pakketje had gevonden....
Ik heb anders wel een receptje voor ri hoor. Dat maak ik zelf altijd, en ik gebruik het op iedere taart. Veeeeel goedkoper
Dat zou geweldig zijn. Hoef ik niet te bestellen
Okee!
Ik gebruik altijd 3 eiwitten (M) en ongeveer 500-550 gram poedersuiker en een paar drupjes ctroensap.
Alles even met de spatel mengen zodat de suiker helemaal door het eiwit zit.
Dan alles kloppen voor 10 minuutjes ongeveer en tot gebruik laten staan met een vochtige doek erop. Als je het langer wil bewaren kun je het in de koelkast zetten in een bakje met folie helemaal op het mengsel gedrukt. Daarna natuurlijk even opnieuw opkloppen.
Je moet zelf even kijken wat de fijnste substantie voor je is. Als het nog te zacht is meer poedersuiker, als het te stijf is iets verdunnen met een beetje water.
Succes!
Super dank je wel voor het recept.
neem aan dat je het niet te lang kunt bewaren ivm de eieren.
Nou een paar dagen kan geen kwaad hoor in de koelkast.
Succes ermee, het is echt leuk om te doen!
Ik ga mijn best doen
Even alles halen in de super vanmiddag
Laat je weten hoe het is gegaan
met eiwitpoeder kun je het wat langer bewaren, ongeveer 2 weken. in plastic bakje, direct op de icing vershoudfolie, gedrukt en dan de deksel.
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/24/Royal+Icing/
Dank je wel. Eiwit poeder is zeker allen via het web te bestellen?
ja, of in taartdecoratiewinkels, of je moet gepasteuriseerd eiwit gebruiken, dat kan ook.
Dan ga ik eens even opzoek. dank je wel
Ik heb het nog niet gedaan maar je kan bij de Sligro/Makro gepasteuriseerd eiwit kopen (liter verpakking) en dat kan je in handige porties invriezen en gebruiken wanneer je het nodig hebt. Ik vind dat toch wat veiliger dan rauwe eieren zo uit de winkel.
Moet alleen nog tijd vinden om even nr de Sligro te gaan
dat is ook wel handig ja.
Toevallig vrijdag nog bij de makro geweest ook om te kijken of ze fondant hadden. Dat was helaas niet te vinden
In sommige reformwinkels kun je ook eiwitpoeder kopen.
is het handig een keuken machine te hebben of kan het ook met een staafmixer?
Sorry voor al mijn vragen
Ik zou een keukenmachine gebruiken, anders sta je zolang met die staafmixer in je handen.... moet er niet aan denken
En het kan ook alleen met een staafmixer met een klop-opzetstukje...
Oke ik begrijp het. Dank je wel
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Icing vraag
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.