1

Onderwerp: Kamillebloem suikeren.

Ik heb in mijn tuin een mooie bos kamillebloemen staan en nou moet ik nog een taartje maken. Ik wilde daar de bloemen voor suikeren maar nu heb ik wat vragen (ik heb het namelijk nog nooit gedaan).

1. Waar suiker ik ze mee, dus wat is het mengseltje/verhouding?
2. Blijft het wit van de bloem daarna dan ook wit of verkleurt dat nog?
3. Hoe lang is dat houdbaar?

Ik hoop dat iemand dit weet.

Niet denken, maar durven !

2

Re: Kamillebloem suikeren.

volgens mij met een kwastje eiwit erop, dan dompelen in fijne tafelsuiker

3

Re: Kamillebloem suikeren.

Ja dus niet die suiker eerst mengen met dat eiwit?

Niet denken, maar durven !

4

Re: Kamillebloem suikeren.

Ik doe het zo : 1 eiwit een beetje loskloppen met een vork,
dan je bloemetje met een penseeltje met eiwit insmeren
en dan met een penseeltje met poedersuiker dusten
alles natuurlijk op stuk keukenpapier laten drogen
tip als je pearl dust of glitterdust hebt die als laatste dust toer een heel klein beetje aanbrengen . succes ermee!

5

Re: Kamillebloem suikeren.

Arinka schreef:

Ja dus niet die suiker eerst mengen met dat eiwit?

NEE, zeker niet eerst mengen met eiwit

Re: Kamillebloem suikeren.

kan dit met iedere bloem?
lijkt me prachtig

7

Re: Kamillebloem suikeren.

Ik zou zelf wel bloemen zoeken die eetbaar zijn. Met kamille moeten ze er niet te veel van eten, dus dan doe ik er maximaal 6 op. Maar zolang het niet giftig is kan alles denk ik.



Bedankt voor het antwoord dames!

Niet denken, maar durven !

8

Re: Kamillebloem suikeren.

en de bloemen moeten onbespoten zijn natuurlijk....

Groetjes Daniëlle