1 Laatst bewerkt door saskia79 (12-06-2010 11:23)

Onderwerp: 2 smoothers of edger voor strakke bovenrand?

Ik zie regelmatig taarten voorbij komen met een mooie scherpe bovenrand. Ik bekleed meestal met 1 smoother en krijg mijn randen niet zo strak, zelfs niet als ik afsmeer met ganache.
Hoe krijgen jullie die bovenrand zo hoekig?
Iemand ervaring met zo'n edger in een hoek van 90 graden?
Ben erg benieuwd!

Re: 2 smoothers of edger voor strakke bovenrand?

ik heb zowel 2 smoothers als de scherpde edger. Wat je met de edger hebt als je fanatiek langs de rand gaat is dat hij een soort gleurf maakt aan de zijkant, die je moeilijk wegkrijgt en je daar weer een ongeluk moet smootheren  :Y 
maar ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik die niet heel vaak gebruik, meestal hou ik het bij 1 smoother

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: 2 smoothers of edger voor strakke bovenrand?

tipsytaartje schreef:

ik heb zowel 2 smoothers als de scherpde edger. Wat je met de edger hebt als je fanatiek langs de rand gaat is dat hij een soort gleurf maakt aan de zijkant, die je moeilijk wegkrijgt en je daar weer een ongeluk moet smootheren  :Y 
maar ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik die niet heel vaak gebruik, meestal hou ik het bij 1 smoother

Ik wilde precies hetzelfde zeggen! Die rand is niet fijn  :nooo . Ik werk graag met 2 smoothers (1 om tegen te houden, de andere om te wrijven).

En met marsepein wordt de rand ook wat ronder dan met fondant.

Groet, Jolanda

4

Re: 2 smoothers of edger voor strakke bovenrand?

Twee smoothers :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: 2 smoothers of edger voor strakke bovenrand?

Yep, hier ook 2 smoothers  :D

groeten Annemieke
Cake It

6

Re: 2 smoothers of edger voor strakke bovenrand?

dank voor jullie reacties!
Zo te lezen kan ik het beste investeren in een tweede smoother!

Saskia