1

Onderwerp: Help, mijn bc blijft vloeibaar! Wat nu???

Heb zojuist botercreme gemaakt van smeerbare roomboter van AH en poedersuiker. Heb 10 min. staan mixen, maar het is gewoon vloeibaar.
Staat nu in de koelkast, maar ik weet niet of het nog goedkomt.

Wie heeft tips, is dit nog te redden?
Of zal ik maar nieuw maken, heb alleen geen rb in huis, alleen bertolli, dan moet ik dat maar gebruiken.

Er is altijd wel een reden om een taartje te maken!
groetjes Ellen

Re: Help, mijn bc blijft vloeibaar! Wat nu???

smeerbare roomboter? dat kan ik niet, maar zit daar niet te veel water in?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Help, mijn bc blijft vloeibaar! Wat nu???

Waarschijnlijk wel, het was ook erg zacht toen ik het uit het kuipje haalde. Is nu echt te vloeibaar om te gebruiken. Ik wacht of het nog wat opstijft, anders maak ik maar nieuw.

Er is altijd wel een reden om een taartje te maken!
groetjes Ellen

Re: Help, mijn bc blijft vloeibaar! Wat nu???

maar ook niet bertolli gebruiken hoor  :nooo  dat smaakt toch naar olijven?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Help, mijn bc blijft vloeibaar! Wat nu???

Nee hoor, dat smaakt niet naar olijven. Heb dit al eens eerder gebruikt niet zo lekker als met roomboter, maar is wel te doen.
Heb nu echt geen tijd meer om naar de winkel te gaan en morgenochtend moet het taartje af zijn. Dus vanavond wil ik ermee klaar zijn, want dat red ik morgenochtend niet.

Er is altijd wel een reden om een taartje te maken!
groetjes Ellen

6

Re: Help, mijn bc blijft vloeibaar! Wat nu???

Ik gebruik ook AH roomboter, de pakjes ongezouten. Over bertolli boter zijn de meningen verdeeld op het forum. Mij lijkt het ook niet niet lekker, idd door de olijven (olijfolie gebruik ik wel maar in een taart lijkt het me niet lekker  :nooo  )

7

Re: Help, mijn bc blijft vloeibaar! Wat nu???

Bedankt voor jullie snelle reacties.
Ik heb de bc opnieuw gemaakt, wel met de bertolli. De olijfsmaak merk je echt niets van. Bovendien gebruik ik die ook altijd voor het maken van mijn cakes.

Ik ga weer verder met de taart.

Er is altijd wel een reden om een taartje te maken!
groetjes Ellen

Re: Help, mijn bc blijft vloeibaar! Wat nu???

Je moet nooit smeerbare roomboter gebruiken, ook niet op brood, (tenminste, ik vind dat niet lekker  :lol: :nooo  )

Maar ik had laatst de roomboter even in de magnetron gezet om wat zachter te worden, helemaal gesmolten.... :s  :s

Toch gewoon de poedersuiker erdoor gemixt, een blubber :lol: van jewelste,
maar even in de koelkast gezet, daarna weer doorgemixt en prima te gebruiken!
Heb er 2 taarten mee gemaakt, zonder problemen.

Dus niet meteen bij de pakken neer gaan zitten volgende keer....

I never met a calorie I didn't like....