1

Onderwerp: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Hallo allemaal

Ik ben radeloos... Mijn taarten smelten elke keer weer...!!!
Als ik ze uit de koelkast haal, zijn ze wat zweterig...
Dat is normaal heb ik hier gelezen.
Maar dit gaat niet weg!
Ze gaan smelten!
De zijkanten zakken naar beneden...
Ik heb alle verschillende soorten boter voor de botercreme geprobeerd.
Ik dreig mijn interesse kwijt te raken voor dit soort taarten als de volgende taart ook gaat smelten...

Helpupie...
Wie kan mij helpen???

'Gepensioneerd' bakster :P

2

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Wat zit er in je taart, en hoe smeer je af? Als je omschrijft hoe je het doet, kunnen we mss de fout opsporen....

Groetjes, Linda

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Deze die momenteel aan het smelten is, daar zit slagroom met aardbeien in.
Heb de taart afgesmeerd met botercreme.
De boter die ik gebruik is van blue band, die van 500 gram.
En heb er ook nog wat cacao bij gedaan.

Verder nog iets weten??

'Gepensioneerd' bakster :P

4

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Heb je de 1:1 botercreme gebruikt of die van de mix?

Groetjes, Petra

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

wat voor soort botercreme?

en hoe koud staat je koelkast?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

ehm,  heb je een dijkje gemaakt bij je vullingen?

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Ik gebruik een mix voor de botercreme.
Niet die van de webshop, maar van een winkeltje bij ons in het dorp.

En de koelkast staat op 2 hahaha
Ik weet niet hoe koud dat is.
Hoe koud mag die wezen voor een taart???

'Gepensioneerd' bakster :P

8

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Misschien zit er in blue band meer water? Ik gebruik altijd roomboter en nog nooit problemen gehad.

Spuit je dijkjes of smeer je dik genoeg af zodat de vulling niet in contact kan komen met fondant/marsepein?

Maak je alleen vullingen die in de koelkast moeten of is het smelten ook wel gebeurd bij vullingen die buiten de koelkast blijven?

Wel balen voor je, maar de moed niet opgeven, misschien komen we er met z'n allen wel achter wat er mis gaat!

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

anneloekie schreef:

ehm,  heb je een dijkje gemaakt bij je vullingen?

Jep, dijkje gemaakt van botercreme :)

'Gepensioneerd' bakster :P

10

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

AnjaH schreef:

Misschien zit er in blue band meer water? Ik gebruik altijd roomboter en nog nooit problemen gehad.

Spuit je dijkjes of smeer je dik genoeg af zodat de vulling niet in contact kan komen met fondant/marsepein?

Maak je alleen vullingen die in de koelkast moeten of is het smelten ook wel gebeurd bij vullingen die buiten de koelkast blijven?

Wel balen voor je, maar de moed niet opgeven, misschien komen we er met z'n allen wel achter wat er mis gaat!


Ik heb op mijn boodschappenbriefje staan: Ongezouten roomboter (die met die ruitjes), dit heb ik op het forum ergens gelezen.

Dijkjes  :thumb: En goed dik ja :P

Het gebeurd met taarten voor buiten en binnen de koelkast.


Iemand anders nog :P lol

'Gepensioneerd' bakster :P

11 Laatst bewerkt door Tante Connie (11-06-2010 15:30)

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Zo ziet het eruit:

http://i47.tinypic.com/sv427t.jpg

http://i45.tinypic.com/w98hmq.jpg

'Gepensioneerd' bakster :P

12

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Die mix die je gebruikt...moet daar water bij?
want dan is dat waarschijnlijk de boosdoener.
afsmeren met 1:1

13

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Ja idd

Eerst moet ik de boter mixen
Dan suikerbakkerspoeder met de mix mengen en dan een papje maken met water...
Als dat de boosdoener is dan ga ik dus nooit meer naar dat stomme winkeltje!

En hoe maken jullie die 1:1 mix?
Wat betekend dat :P

'Gepensioneerd' bakster :P

14

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Ik gok dat het aan de blue band ligt! Die ruitjesboter gebruik ik ook altijd!

Zit er idd niet goed uit, kan me voorstellen dat je daar gek van wordt.

15

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

ja idd, het ziet eruit als of het bij het afsmeren mis gaat

kan je eens beschrijven wat en hoe met die mix?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

16

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

1:1 is 1deel roomboter en 1deel poedersuiker

17 Laatst bewerkt door Tante Connie (11-06-2010 15:40)

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

tipsytaartje schreef:

ja idd, het ziet eruit als of het bij het afsmeren mis gaat

kan je eens beschrijven wat en hoe met die mix?

Hier komt het hele etiket :P

250gr boter, 250ml water, 100 gr mix, 100 gr suikerbakkerspoeder.
Mix en suikerbakkerspoeder droog vermengen, water erbij en glad roeren. Boter 5 min. glad mixen in de 2e versnelling. Papje geleidelijk toevoegen aan de boter tijdens het mizen.
Het geheel opp 8 min. op de hoogste stand mixen.

jojade schreef:

1:1 is 1deel roomboter en 1deel poedersuiker

Dus bijvoorbeeld 200 gr boter, 200 gr poedersuiker/suikerbakkerspoeder.

'Gepensioneerd' bakster :P

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Dat is hetzelfde etiket als de mix van de webshop.

Ik zou zeggen: probeer een keer 1:1 af te smeren, dus bv 250 gr ongezouten roomboter, gemixed met 250 gr poedersuiker.
Denk dat je dan al een heel end bent.

En die mix....kan je gewoon als vulling gebruiken, al dan niet met smaakje  :9 . succes

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

19

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

..of misschien wat minder water gebruiken voor de mix.

Ik heb elke keer de mix gebruikt om af te smeren, maar dan met net een klein beetje minder water. Nog geen problemen gehad  :)

20

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

bij de mix van funcakes, moet je de het papje van suikerbakkerspoeder, mix en water 1 uur laten staan op kamer temperatuur. daarbij is bij de funcakes minder water, dit zijn verhoudingen van zeelandia botercreme mix die je beschrijft.

tijdens dat uur dat dat  papje moet staan, wordt het stugger, en is het eerst zeg maar soeperig is het na dat uur een soort behangplaksel. ik zou zeggen, probeer dat eens  :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

21

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

ik heb ook nog nooit problemen gehad met afsmeren met de botercreme mix maar ik gebruik wel altijd roomboter en nooit margarine...

Voor elke minuut die je boos doorbrengt, verlies je 60 seconden geluk!!
Time will tell it allemaal wel!

22

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Wat je ook nog zou kunnen proberen is merengue botercreme (verhoudingen 1, 2 en 3) maken, daar komt helemaal geen water aan te pas. Bijv. 250 gram eiwit, 500 gram suiker en 750 gram roomboter. Persoonlijk vind ik die het allerlekkerste en ook bij deze geen smeltende taarten!

23

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Maar die meringue bc kan je dan volgens mij door de eiwitten weer niet buiten de koelkast bewaren of wel?

Life is what you bake it.

24

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

AnjaH schreef:

Wat je ook nog zou kunnen proberen is merengue botercreme (verhoudingen 1, 2 en 3) maken, daar komt helemaal geen water aan te pas. Bijv. 250 gram eiwit, 500 gram suiker en 750 gram roomboter. Persoonlijk vind ik die het allerlekkerste en ook bij deze geen smeltende taarten!


:9 die is zoooo leker!!!

Overwin woede met liefde, overwin het kwade met het goede. (boehda)         www.taartenomopteeten.mijnalbums.nl

25

Re: Mijn taarten smelten... Elke keer weer!

Je moet roomboter gebruiken en geen margarine....daar zit teveel water in. Daar gaat het dus mis.

Volg je hart...want dat klopt!