1

Onderwerp: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

Hallo,

Ik ben bezig om een taart te maken(voor morgen) en die ga ik voor het eerst bekleden met fondant.

Nu heb ik volgens mij ergens gelezen dat fondant NIET  :nooo  in de koelkast kan.

Is dat echt zo en hoe kan ik dan het beste mijn taart bewaren voor morgen.

Alvast bedankt voor je reactie.

Gr. Marianne

2

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

Bij mij gaat fondant gewoon in de koelkast, nog nooit mislukt.  ;)
Lees ook hier even http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=99479

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

3

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

Fondant en marsepein bewaar je idd het beste in huishoudfolie en dan nog in een luchtdichte bewaardoos. Maar een beklede taart kun je gerust in de koelkast bewaren, soms moet het zelfs vanwege de vulling. Wel goed op kamertemperatuur laten komen.

4

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

En de koelkast op de laagste stand zetten............dus zo 'warm' mogelijk

5 Laatst bewerkt door gerdad (09-06-2010 20:03)

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

Is het een optie om zo'n dichte taartdoos te gebruiken of is dat niet goed omdat er dan geen lucht bij kan?

Gebruik altijd vullingen met slagroom dus moeten gekoeld en ik bewaar ze altijd op de laagste stand in de koelkast en ze smaakten prima.

Lekker doorbakken dan word ik steeds beter!

6

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

nee niet luchtdicht inderdaad ivm condens ;)

Groetjes Melanie

7 Laatst bewerkt door gerdad (10-06-2010 12:51)

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

Eigenlijk vreemd want bewaren van resten  doe je ook luchtdicht :think:




Gisteren het programma op discovery gezien van cake boss gezien die bewaard al zijn taarten ook gekoeld en die zijn ook met fondant en marsepein bekleed. Mega mooie taarten en super ideeen kun je daar trouwens op doen.

Lekker doorbakken dan word ik steeds beter!

8

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

Resten van wat? Fondant? Die bewaar je niet in de koelkast hoor...
Die doe je goed verpakt in folie in een luchtdichte doos en die blijft buiten de koelkast.
En restjes taart bedek ik aan de snijkant met wat huishoudfolie en dek ik verder niet af.  :thumb:

Groetjes Melanie

9

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

De eerste maal ook m'n fondant in de koelkast bewaard. (in ziplock-zakje).. De volgende keer dat ik 'm wou gebruiken alleen een beetje hard, voor de rest niks mis mee. Enkele secondjes in de microgolfoven en klaar is kees! Wel niet te lang, anders wordt ze té zacht.

Nu bewaar ik m'n fondant gewoon op kamertemp.in plasticfolie.

10

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

gerdad schreef:

Gisteren het programma op discovery gezien van cake boss gezien die bewaard al zijn taarten ook gekoeld en die zijn ook met fondant en marsepein bekleed. Mega mooie taarten en super ideeen kun je daar trouwens op doen.

wie zegt dat dat een koelkast is??? Volgens mij is het namelijk iets van een droogkast ofzo. Hun koelkast is meer een koelcel met een dikke deur.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

11

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

Bedankt voor al jullie reacties.

Ik heb gisteren de taart bekleed en in de koelkast gezet in een taartdoos, en ook niet te temp lager gezet (op hoop van zegen).
En........niets aan de hand, zie hieronder.
En voor mijn 1ste taart die ik heb bekleed.....ben ik er best een beetje trots op.
http://94.100.118.204/985300001-985350000/985303301-985303400/985303320_5_AO-D.jpeg

Het overige fondant bewaar ik trouwens bij kamertemperatuur.
Die info gevonden op deze site/forum.
Echt een ideale site en forum als je een beginner bent.

Groetjes Marianne

12

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

hmmm, heb vandaag een taart gemaakt met witte choco bavarois er in...moet ik die dan ook in de koelkast bewaren vraag ik me hardop af (1e keer deze vulling) en kan dat et een bekleding van marsepein...ik begin te twijfelen

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

13

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

Judy schreef:

hmmm, heb vandaag een taart gemaakt met witte choco bavarois er in...moet ik die dan ook in de koelkast bewaren vraag ik me hardop af (1e keer deze vulling) en kan dat et een bekleding van marsepein...ik begin te twijfelen

slagroom moet altijd in de koelkast  :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

14

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

tipsytaartje schreef:
Judy schreef:

hmmm, heb vandaag een taart gemaakt met witte choco bavarois er in...moet ik die dan ook in de koelkast bewaren vraag ik me hardop af (1e keer deze vulling) en kan dat et een bekleding van marsepein...ik begin te twijfelen

slagroom moet altijd in de koelkast  :Y


Bedankt! Ga het gelijk doen..vraag me nu af..doos open of dicht??

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

15

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

wat voor doos?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

16

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

normale kartonnen taartdoos..en 1 luchtdichte

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

17

Re: SPOED!!! - Fondant in de koelkast

ja taartdoos nemen.  :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs