1

Onderwerp: Bonbonbloc creme

Wie weet wat ik fout heb gedaan.

ik heb het recept gemaakt van hiernaast (Recepten)
voor bonbonbloccreme.
netjes de regels gevold, 250 gram slagroom, 200 gram bonbonbloc.
laten smelten op het vuur, daarna in de koelkast en klopfix er doorheen en mixen maar....................


na 20 minuten nog niet stevig, bleef aardig vloeibaar.
wat heb ik verkeerd gedaan?

Wie bij iedereen in de smaak wil vallen....
Moet banketbakker worden.

2

Re: Bonbonbloc creme

Zelfs met de klopfix? Dacht dat je daarmee zowat alles kon opkloppen :)

Lees nog ff mee, want maak 'm deze week ook voor de 1ste keer...

3

Re: Bonbonbloc creme

Ik heb deze vulling vandaag nog gemaakt. Nu moet je deze, na genoeg gemixt te hebben, wegzetten in de koelkast om te koelen. De vulling wordt dan vanzelf steviger.  ;) Heb je haast dan ken je deze even een kwartiertje in de vriezer zetten.

4

Re: Bonbonbloc creme

zou het ook kunnen zijn dat de vulling nog niet genoeg koud was voor ik het ging mixen?

Wie bij iedereen in de smaak wil vallen....
Moet banketbakker worden.

5

Re: Bonbonbloc creme

Lessie schreef:

zou het ook kunnen zijn dat de vulling nog niet genoeg koud was voor ik het ging mixen?

Dat klinkt erg waarschijnlijk ja.  :Y  Volgende keer iets langer van tevoren maken!

6

Re: Bonbonbloc creme

heb ik ook gehad. Maar na een nachtje in de koelkast en hij was perfect.

Enkel met het hart kan men goed zien,
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.

7

Re: Bonbonbloc creme

Ik heb het een enkele keer ook wel eens....
Laatst ook nog met de Marsvulling....
En doe eigenlijk altijd op dezelfde manier klaar maken, maar om de een of andere reden werd ie echt niet stijver.
Bleef erg vloeibaar...
Dus kreeg manlief een heerlijk toetje 's avonds: mars-mousse...
En moest ik een andere vulling maken.

Kan ook niet zeggen waar het door komt... gewoon ineens gaat het dan niet goed...  :/
Gr, Miriam

****** Mijn motto was altijd: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd... maar gelachen kan je ook vervangen door: gebakken ;-) ******